Мельник: Уряд заборонив давальницьке ввезення м'яса в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мельник: Уряд заборонив давальницьке ввезення м'яса в Україну

Аграрний ринок
681
Уряд України заборонив ввезення м'яса в країну за давальницькими схемами, повідомив міністр аграрної політики Юрій Мельник на засіданні парламенту в четвер.
"Уряд вирішив заборонити давальницькі схеми через постанову, що була прийнята на попередньому засіданні", - сказав він.
За словами міністра, за 10 місяців поточного року Україна імпортувала близько 400 тис. тонн м'яса, у тому числі за давальницькими схемами близько 70 тис. тонн на суму близько $90 млн. При цьому міністр підкреслив, що ввезене на давальницьких умовах м'ясо переробляється і залишається на території країни, що дестабілізує внутрішній ринок.
"Відповідно до балансів, ми повинні були ввезти в країну цього року близько 250 тис. тонн м'яса. Усе, що завезено понад норми, завдало шкоди внутрішньому ринку", - сказав Ю.Мельник.
Він закликав парламент законодавчо закріпити заборону на ввезення м'яса за давальницькими схемами, прийнявши відповідний законопроект.
"Я думаю, ця норма (заборона на давальницьке ввезення м'яса - ІФ) не буде двозначною, а буде однозначною, якщо вона знайде відображення в законопроекті, що ми сьогодні розглядаємо", - сказав Ю.Мельник.
Відповідно до прогнозних балансів м'яса на 2008 рік, його імпорт повинен був скласти близько 250 тис. тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас