Законопроект: Профільний комітет ВР пропонує визначити порядок участі держави у капіталізації банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Законопроект: Профільний комітет ВР пропонує визначити порядок участі держави у капіталізації банків

321
Комітет з питань фінансів і банківської діяльності рекомендує парламенту взяти за основу проект закону "Про особливості капіталізації банків за участі держави" (реєстр. № 3394). Про це повідомили в Інформаційному управлінні апарату Верховної Ради.
Відповідно до повідомлення, законопроектом пропонується визначити порядок участі держави в капіталізації банків, що передбачено законом "Про першочергові заходи про попередження негативних наслідків фінансової кризи і про внесення змін у деякі законодавчі акти України". Відповідно до документа, капіталізація банків за участі держави буде проходити протягом 2008-2009 р. Загальний обсяг витрат держави на ці заходи в 2008-2009 р. складе 50 млрд. грн.
Передбачається надання фінансової допомоги банкам за рахунок Стабілізаційного фонду і випуску ОВДП шляхом виділення субординованих позик або оплати державними цінними паперами акцій, які емітуються такими банками.
Проведення капіталізації банків буде проводитися в три етапи. На першому етапі акціонери банку мають право викупити акції додаткової емісії. На другому - акції банку додемісії пропонуються для відкритого продажу всім особам, що бажають їх придбати. На третьому - передбачена покупка частини акцій додемісії у випадку, якщо в результаті таких дій частка держави в статутному капіталі банку становить більше 50%. У протилежному випадку можливе надання банку субординованої позики.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас