Палата представників конгресу США схвалила виділення кредиту в 14 млрд дол. автовиробникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Палата представників конгресу США схвалила виділення кредиту в 14 млрд дол. автовиробникам

458
Палата представників конгресу США схвалила пакет рятувальних заходів для американських автомобільних концернів General Motors, Ford і Chrysler у розмірі 14 млрд дол. Проти надання федеральній допомозі "великій детройтській трійці" було подано 170 голосів, "за" - 237. Спікер палати представників Ненсі Пелосі відзначила, що закон "надає ще один шанс цієї великої промисловості".
Крім надання екстреної допомоги автовиробникам, законопроект передбачає створення спеціальної посади "автомобільного царя" (car tzar). Кандидатура затверджуватиметься президентом США. Передбачається, що "автомобільний цар" відповідатиме за розподіл кредитних коштів, а також володітиме повноваженнями до примушення автоконцернів до банкрутства весною 2009 р., якщо вони незабаром не укладуть операції з профспілками і кредиторами для реструктуризації свого бізнесу, передає Associated Press.
Конгрес і адміністрація Дж.Буша довгий час не могли досягти згоди з приводу оптимального плану допомоги автовиробникам. Білий дім із самого початку виступив проти використання антикризового пакету на 700 млрд дол., який був схвалений для стабілізації фінансового сектора. Адміністрація президента указувала, що Міністерству енергетики США раніше було виділено 25 млрд дол., які призначені для стимулювання паливний-ефективних і екологічних автомобільних технологій. Прорив в переговорах про пакет федеральної допомоги автоіндустрії відбувся 5 грудня ц.р., після того, як спікер палати представників Н.Пелосі поступилася вимогам президента США Джорджа Буша хоч би частково удатися до фонду Міненерго.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас