Тимошенко: НБУ повинен відзвітувати у ВР про ситуацію в банківській сфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: НБУ повинен відзвітувати у ВР про ситуацію в банківській сфері

Казна та Політика
572
Нова коаліція завтра наполягатиме на тому, щоб Національний банк України відзвітував в парламенті про ситуацію в банківський сфері.
Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в телезверненні до народу.
"Ми наполягатимемо, щоб заборонили банкам піднімати відсоток по кредитах... Завтра приймемо всі закони і зміни до бюджету. Не звертайте увагу ні на які провокаційні чутки про зменшення пенсій або їх невиплати - всі пільги і державні виплати будуть збережені", - зазначила Тимошенко.
Раніше сьогодні міністр фінансів України Віктор Пінзеник заявив, що у уряду немає можливості покрити дефіцит бюджету-2008.
При цьому він зазначив, що, незважаючи, на дефіцит бюджету-2008 держава виплачуватиме всі зобов'язання з соціальних витратах. Міністр також підкреслив, що інші зобов'язання державного бюджету фінансуватимуться таким чином: якщо бюджетна установа заборговувала певним організаціям за виконані роботи, то держава гарантуватиме фінансування цих зобов'язань.
Нагадаємо, 29 листопада ц.р. Пінзеник заявив, що бюджет-2008 буде перевиконаний, невиконання стосується лише останніх місяців. За його словами, за підсумками року раніше Мінфін очікував перевиконання бюджету на 26 млрд грн, проте показники листопада і грудня не будуть виконані. "Приблизна наша оцінка - 7 млрд за два місяці, це невиконання плану доходів, хоча по факту за цілий рік буде перевиконання", - сказав він.
Як повідомлялося, за даними Мінекономіки, дефіцит держбюджету-2008 за підсумками 10 міс. становив 14,1 млн грн, або 0,002% від ВВП.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас