Росія чекає серйозного скорочення видобутку від ОПЕК і готує свої пропозиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія чекає серйозного скорочення видобутку від ОПЕК і готує свої пропозиції

Енергетика
435
Москва чекає "серйозного скорочення" видобутку нафти Організацією країн-експортерів нафти (ОПЕК) за підсумками засідання 17 грудня в Алжирі і готує свої власні пропозиції.
Про це повідомив журналістам міністр енергетики Сергій Шматко.
Міністр, що недавно говорив із президентом ОПЕК по телефону, сказав, що чекає "серйозного скорочення" видобутку нафти картелем, чергова зустріч учасників якого відбудеться 17 грудня. "Я знаю, що ОПЕК готує дуже серйозні плани із приводу скорочення. Я недавно по телефону говорив із президентом ОПЕК... Ті рішення, які, країни ОПЕК готують, - вони будуть дуже, дуже істотні", - сказав міністр. Крім того, Шматко повідомив, що Росія озвучить власні пропозиції про регулювання видобутку до цієї зустрічі.
Відповідаючи на запитання про те, як технічно можливо організувати зниження видобутку в Росії, Шматко сказав: "Ми заготовили наші пропозиції конкретні, озвучимо там, на форумі. Ми підготувалися", - сказав він. "Це пов'язано із заходами щодо захисту наших національних інтересів та із забезпечення, на наш погляд, більш справедливих і, головне, стабільних правил гри на нафтовому ринку", - додав міністр.
Міністр також повідомив, що видобуток нафти в Росії за підсумками 2008 року може знизиться, незважаючи на зусилля влади зі стимулювання галузі, що забезпечує левову частку російського ВВП. "Я думаю, що той результат, що компанії показують останні два-три місяці,.. це може привести до того, що в нас якийсь відсоток - але невеликий - буде скорочення", - сказав Шматко.
Крім того, Шматко заявив, що російська влада готова надати політичну підтримку Лукойлу, що веде переговори з іспанською Repsol. "Ми дуже позитивно ставимося до таких речей. Нам, наприклад, це цікаво було б з того погляду, щоб ЛУКОЙЛ зайшов на європейський ринок... Без сумніву, (якщо) така потреба (у політичній підтримці) у компанії ЛУКОЙЛ буде, то ми будемо надавати відповідну політичну підтримку", - сказав міністр.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас