Sony розмістить бонди вперше за майже три роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony розмістить бонди вперше за майже три роки

Фондовий ринок
234
Другий за розміром виробник побутової електроніки у світі Sony Corp. готує до розміщення перший за майже три роки випуск облігацій, щоб рефінансувати заборгованість, по якій настає строк оплати, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерело в керівництві компанії.
Строки та обсяги емісії бондів поки не розголошуються. Компанії необхідно до 18 грудня погасити конвертовані облігації на 250 млрд ієн (приблизно $2,71 млрд).
Експерти називають цей крок досить ризикованим, оскільки в результаті кредитної кризи попит на корпоративні бонди в Японії різко скоротився: у листопаді продажі корпоративних облігацій упали на 45% у порівнянні з тим же місяцем минулого року.
"Багатьом компаніям зараз буде складно розмістити звичайні облігації, - вважає аналітик Mizuho Investors Services Нобуо Курахасі. - Однак краще випустити звичайні облігації, ніж намагатися погасити конвертовані бонди, покладаючись лише на готівкові кошти".
Готівкові кошти Sony становили на кінець вересня 700,9 млрд ієн ($7,62 млрд). Останній раз компанія розміщувала облігації в лютому 2006 року - на суму 100 млрд ієн.
Агентство Moody's Investors Services у середу знизило прогноз кредитного рейтингу Sony ("А2") з "позитивного" до "стабільного" через ризики, пов'язані з поганою ринковою кон'юнктурою.
Компанія оголосила у вівторок про плани скорочення 16 тис. робочих місць і зменшення щорічних витрат на 100 млрд ієн, оскільки "гострий економічний спад" негативно відображається на її прибутковості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас