Буш запропонував голові Центробанку Зімбабве роботу у Світовому банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Буш запропонував голові Центробанку Зімбабве роботу у Світовому банку

877
За словами голови Центробанку Зімбабве Гідеона Гоно, схильність якого до друкування грошей для латання дір у держскарбниці привела до того, що інфляція в країні складає не менше 231 мільйона відсотків, президент США Джордж Буш схвалив пропозицію про його призначення на високопоставлену посаду у Світовому банку.
Гоно стверджує, що дана пропозиція, що надійшла від старшого віце-президента Світового банку, одержала схвалення держсекретаря США Кондолізи Райс і була доставлена йому американським послом у Зімбабве Джеймсом Макгі, повідомляє агентство dpa. Посольство США в Хараре від коментарів із цього приводу поки утримується.
Недавно президент країни Роберт Мугабе продовжив термін повноважень Гоно ще на п'ять років, незважаючи на шквал критики на адресу монетарної політики голови Центробанку Зімбабве. Крім високої інфляції, Гоно звинувачують у тому, що місцевий долар знецінився на 30 млн відсотків після вживання заходів з його деномінації.
За словами Гоно, представники Світового банку пообіцяли йому видалення зі списку санкцій ООН відносно Зімбабве і кількох високопоставлених чиновників в уряді держави, подібних до санкцій США і ЄС, щоб він зміг приступити до роботи в банку. Однак офіційні особи ООН стверджують, що подібного списку не існує, а єдина спроба Ради безпеки ООН засудити політику Зімбабве відносно прав людини зазнала невдачі через вето з боку Росії та Китаю.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас