Путін підписав постанову про зниження квот на залучення іноземної робочої сили у РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін підписав постанову про зниження квот на залучення іноземної робочої сили у РФ

507
Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін підписав постанову уряду, що передбачає можливість зменшення квот на залучення іноземної робочої сили. Текст відповідної постанови опублікований на сайті уряду РФ.
Документ передбачає можливість "зменшення кількості залучених іноземних працівників у зв'язку із ситуацією на ринку праці".
Прем'єр дозволив Мінздоровсоцрозвитку РФ готувати пропозиції, що передбачають "зменшення розміру визначеної на поточний рік по РФ потреби в залученні іноземних працівників і коректування у зв'язку із цією зміною її розподілу по професійно-кваліфікаційних групах".
Також Мінздоровсоцрозвитку РФ може готувати "зменшення розміру затвердженої на поточний рік по РФ квоти на видачу іноземним громадянам запрошень на в'їзд у РФ із метою здійснення трудової діяльності".
Крім того, передбачається можливість "зменшення розміру затвердженої на поточний рік по Російській Федерації квоти на видачу іноземним громадянам дозволів на роботу".
В.Путін, відповідаючи 4 грудня на питання під час "прямої лінії" спілкування з російськими громадянами, заявив про доцільність скоротити на 50% квоту на залучення іноземної робочої сили в умовах світової фінансової кризи.
Він сказав, що питання про скорочення квоти в існуючих умовах поставлено правильно, незважаючи на те, що керівники підприємств говорять, що російські громадяни не претендують на робочі місця, на яких трудяться іноземні мігранти.
Наступного дня, 5 грудня, В.Путін доручив терміново розробити проект постанови уряду для зменшення квот на залучення іноземної робочої сили.
"Сьогодні ми просто не маємо можливості надати їм так само багато робочих місць, як колись. Для захисту інтересів громадян Росії на ринку праці ми змушені піти на зменшення квот, які даються регіонам на залучення іноземної робочої сили. Це рішення носить тимчасовий характер. Росія в довгостроковій перспективі зацікавлена в припливі працюючих мігрантів", - сказав В.Путін у п'ятницю на нараді з економічних питань.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас