Яценюку розказали, як Росія може скупити пів-України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюку розказали, як Росія може скупити пів-України

Валюта
10739
В умовах фінансово-економічної кризи, що продовжується, Україна може піддатися експансії з боку російського капіталу. Про це заявив в інтерв`ю "Українській правді" колишній голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк.
За його словами, Україна на сьогодні є диверсифікованою щодо прав власності - частина бізнесу належить національному капіталу, інша - російському, є також європейська складова. Проте, як зазначив Яценюк, через світову фінансову кризу це співвідношення може дуже істотно змінитися - на користь російського капіталу.
"У них обмежене коло людей має дуже великі гроші. Саме готівку, а не активи. І вони в цій ситуації можуть зіграти свою гру", - зазначив екс-спікер.
"Умовно кажучи, банк сусідньої країни одержав команду видавати кредити. Гроші надрукували, кредити своїм роздали. Тепер вони приходять в банк і говорять: "Хлопці, ось депозит, умовно кажучи, на мільярд доларів. Ми вам кладемо цей депозит, звичайно, під 18% річних. Але додатково ви 20% банка переписуєте на нас". Мені про це розповіло вже троє людей", - сказав Яценюк.
"Я не виключаю, що зараз в Україну з боку Росії заведуть мільярдів десять доларів. Що таке 10 мільярдів? У сьогоднішній ситуації за них можна скупити півкраїни", - додав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас