Ющенко вважає основною причиною боргу "Нафтогазу України" перед "РосУкрЕнерго" за газ заборгованість українських споживачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко вважає основною причиною боргу "Нафтогазу України" перед "РосУкрЕнерго" за газ заборгованість українських споживачів

Енергетика
363
Президент Віктор Ющенко вважає основною причиною боргу Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" за газ перед компанією "РосУкрЕнерго" заборгованість українських споживачів.
Про це він сказав в інтерв'ю литовській газеті "Lietuvos zinios".
"Основним джерелом фінансових ресурсів є кошти, які надходять на рахунки "Нафтогазу" від українських споживачів. Саме тому основна увага спрямована на забезпечення повних розрахунків між учасниками українського газового ринку", - сказав Ющенко.
Він повідомив, що керівництво країни вживає заходів з надання адекватної держдопомоги "Нафтогазу України" для нагромадження й переведення необхідної суми за імпортний природний газ.
Ющенко висловив упевненість у тім, що угода на поставку газу в Україну на 2009 рік буде підписана вчасно.
Як повідомляло агентство, Ющенко обіцяє Росії, що Україна повністю розплатиться за поставлений у країну газ.
Раніше "РосУкрЕнерго" заявила про борг "Нафтогазу України" перед нею за поставлений природний газ у розмірі 2,4 млрд. доларів, однак "Нафтогаз України" заявляє про 1,26-1,27 млрд. доларів боргу перед "РосУкрЕнерго" за газ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас