Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС в 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС в 2009 р.

498
Президент України Віктор Ющенко переконаний, що Україна підпише угоду про асоціацію з Європейським Союзом в 2009 р. під час головування в ЄС Швеції.
Про це глава української держави заявив після зустрічі з президентом Литви Валдасом Адамкусом у Вільнюсі, передає радіо "Свобода".
За словами В.Ющенка, сьогодні "ми знаходимося в чудовій фазі роботи над угодою". Він переконаний, що це буде одна з найсильніших угод, яку коли-небудь підписував Євросоюз.
Президент повідомив, що угода, зокрема, передбачатиме створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС, а окремий її розділ буде присвячений взаємодії України і Євросоюзу у сфері політики безпеки.
Відзначимо, Єврокомісія заявила в проекті свого комюніке 26 листопада ц.р., що Україна, Молдова, Грузія, Вірменія, Азербайджан і, можливо, Білорусь можуть бути наближені до ЄС за допомогою укладання угод про асоціацію і створення нової європейської економічної зони, яка повинна стати базою для розвитку спільного внутрішнього ринку. Для цього шість держав повинні будуть перейняти всі законодавчі акти ЄС і визнавати вердикти Європейського суду.
Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Швеції Фредрік Райнфельдт підтримав бажання України в кінці 2009 р. підписати угоду з Євросоюзом про асоційоване членство. "У нас є загальне бажання, щоб з'явилася угода про асоціацію наступної осені", - сказав він. Швеція головуватиме в Євросоюзі в другій половині 2009 р.
Україна і ЄС почали переговори про нову базову угоду в березні 2007 р. 18 червня 2007 р. Україна і Єврокомісія підписали угоду про спрощення візового режиму і реадмісію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас