Україна і Литва підписали Дорожню карту партнерства на 2009-2010 рр. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Литва підписали Дорожню карту партнерства на 2009-2010 рр.

250
Президент України Віктор Ющенко і президент Литви Валдас Адамкус підписали Дорожню карту розвитку стратегічного партнерства між Україною та Литовською Республікою на 2009-2010 р. Церемонія підписання документа відбулася сьогодні у Вільнюсі в палаці президента Литви, повідомляє прес-служба українського глави держави.
Дорожня карта визначає механізми та основні напрямки двостороннього співробітництва: у сфері європейської інтеграції, євроатлантичної інтеграції і з питань безпеки, енергетичної безпеки, транспорту, спільної історичної спадщини та вшанування пам'яті жертв тоталітарних режимів, економічне співробітництво, співробітництво на регіональному рівні та у сфері підтримки демократії і верховенства права, між регіонами України і Литви.
Як повідомлялося, Ющенко перебуває сьогодні в Литві з одноденним робочим візитом.
Напередодні прес-секретар українського Президента Ірина Ванникова повідомила, що в рамках візиту сторони також планують обговорити можливість експорту української електроенергії в Литву і питання відгалуження нафтопроводу Одеса - Броди - Плоцьк - Гданськ у Литву.
Як повідомив РБК-Україна вповноважений Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, головною темою розмови між президентами України і Литви може стати участь України в будівництві нової АЕС у Литві. За його словами, відповідно до зобов'язань перед Євросоюзом Литва в найближчі роки повинна вивести з експлуатації Ігналінську АЕС.
При цьому існує чотиристороння домовленість між Польщею, Литвою, Латвією та Естонією про будівництво нової АЕС. Соколовський відзначив, що близько року тому Україна внесла свої пропозиції щодо можливості своєї участі в будівництві цієї АЕС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас