Азіатські фондові індекси виросли у вівторок на відновленні оптимізму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські фондові індекси виросли у вівторок на відновленні оптимізму

Фондовий ринок
80
Фондові індекси Азії виросли у вівторок третю сесію поспіль на відновленні оптимізму учасників ринку, пов'язаного з очікуваннями збільшення корпоративних прибутків у результаті реалізації планів стимулювання економіки по усьому світі, від США до Індії, повідомило агентство Bloomberg.
Акції видобувних компаній подорожчали через зростання цін на нафту та інші сировинні товари, при цьому котирування паперів фінансових компаній впали на побоюваннях, що їхні плани із залучення додаткового капіталу приведуть до розмивання часток існуючих акціонерів.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific додав 0,8% - до 83,71 пункту, виросли курси ледве більше половини акцій, що беруть участь у торгах. З 1 січня індекс втратив 47% і, як очікується, падіння показника за підсумками 2008 року буде найбільш різким за всю його 20-річну історію.
Японський Nikkei 225 піднявся у вівторок на 0,8%, зростання показника сповільнилося після того, як уряд переглянув дані про ВВП за третій квартал 2008 року, оголосивши про його скорочення на 1,8%.
Китайський зведений індекс CSI 300, що відслідковує номіновані в юанях акції категорії "А" на двох основних фондових біржах країни, у Шанхаї та Шеньчжені, впав вперше за 7 торговельних сесій - на 2,6%. Протягом дня зростання перемінялося падінням і навпаки не менш семи разів. Така волатильність на тлі загального оптимізму пов'язана з оголошенням про скорочення національного експорту і зменшення продажів нерухомості провідного девелопера Китаю China Vanke Co.
Учасники ринку очікують даних про промислове виробництво в Китаї минулого місяця, які будуть опубліковані в найближчі кілька днів. Зростання промислового виробництва складе близько 5%, що означає найповільніші темпи його збільшення з 1999 року, прогнозують експерти.
Світові фондові індекси виросли в понеділок на тлі обіцянки обраного президента США Барака Обами реалізувати наймасштабнішу за останні 50 років програму державних витрат, а також зниження в Індії базової процентної ставки і $4-мільярдного плану стимулювання економіки країни.
Гонконг надасть гарантії кредитів, залучуваних компаніями, на $12,9 млрд, заявив пізно ввечері в понеділок голова гонконгської адміністрації Дональд Цан.
Міністр економіки Японії Каору Йосано заявив у вівторок, що уряду країни необхідно зробити все можливе, щоб запобігти серйозному спаду в наступному році. Міністр фінансів Японії Соїті Накагава сказав, що уряд може збільшити держвитрати, щоб допомогти людям, які втратили роботу.
"Влади по усьому світі роблять все можливе, щоб провести скоординоване стимулювання економіки, що, я думаю, буде досить ефективним", - відзначив старший аналітик Okasan Asset Management Co. Йосіхіро Іто.
Ціна ф'ючерсів на мідь підскочила в понеділок на 9,1%, нафта подорожчала на 7,1% - до $43,7 за барель.
Котирування акцій найбільшої гірничодобувної компанії світу і провідного нафтового концерну Австралії ВНР Billiton Ltd. піднялися на 4,5%.
Вартість паперів найбільшого торгового дому Японії Mitsubishi Corp., значна частина доходів якого надходить від операцій із сировинними товарами, додала 2,6%. Ціна акцій його конкурента Mitsui & Co. підвищилася на 2,7%.
Курс акцій China Cosco Holdings Co., найбільшого світового оператора судів для перевезення залізної руди і вугілля, підскочив на 12%.
Ціна паперів MISC Bhd., власника найбільшого флоту судів для перевезення зрідженого газу, збільшилася на 3%.
Індекс Baltic Dry, що відслідковує ціни на морські перевезення насипних вантажів по усьому світі, піднявся в понеділок на 1,2%, показавши зростання вперше за 14 сесій.
Акції Commonwealth Bank of Australia подешевіли на 8,5%. Коефіцієнт достатності капіталу першого порядку (Tier 1) цього банку є найнижчим серед провідних кредитних установ Австралії, підсилюючи очікування, що йому буде потрібно продати акції для залучення нових коштів.
Найбільша японська компанія зі страхування життя з числа тих, акції яких обертаються на біржі, T&D Holdings Inc. втратила 5,5% капіталізації після оголошення про плани залучення нового капіталу.
Котирування паперів однієї з провідних японських компаній зі страхування майна Sompo Japan Insurance Co. упали на 5,7% на очікуваннях можливих списань по кредитних інструментах.
Акції найбільшого виробника енергетичного встаткування в Китаї Shanghai Mechanical подешевіли на 6,9% через зниження кількості замовлень на його продукцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас