Експерт: Половина українських продуктових мереж готуються до продажу через борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Половина українських продуктових мереж готуються до продажу через борги

13131
Експерти групи компаній "ТЕКТ" відзначають зростання пропозицій про продаж українських торгових мереж, що обумовлене їх кредиторською заборгованістю. Про це повідомляє прес-служба "ТЕКТ". Так, наприклад, повідомлення про підготовлюваний продаж національної торгової мережі "Велика кишеня" аналітики ГК "ТЕКТ" пов'язують з необхідністю погашати існуючу заборгованість, а не з пошуком стратегічного інвестора.
Як відзначив аналітик ГК "ТЕКТ" Андрій Заріпов, в квітні 2009 р. компанії "Квіза-трейд" у зв'язку з кризовою ситуацією найвірогідніше будуть пред'явлені до оферти (дострокового погашення) облігації на суму 250 млн грн, випущені компанією в квітні 2007 р. "Крім цих зобов'язань, станом на 1 жовтня поточного року заборгованість мережі "Велика кишеня" перед постачальниками складала 440 млн грн, а довгострокові зобов'язання перед банками на 1 січня 2008 р. перевищували 440 млн грн", сказав він, додавши, що в нинішніх кризових умовах розраховувати на реструктуризацію боргу "Квіза-трейд" не доводиться.
Проведений аналіз українських торгових мереж і їх фінансової звітності свідчить про необхідність продати частину бізнесу як мінімум у половини українських мереж, підкреслює експерт.
Група Компаній "ТЕКТ" працює на ринку з 1995 р. Напрями діяльності: управління активами публічних інвестиційних і пенсійних фондів, операції на ринку цінних паперів (брокерська, дилерська діяльність), Private Equity (управління приватним капіталом), M&A(злиття і поглинання), операції на ринку нерухомості, діяльність по оцінці.
У ГК "ТЕКТ" входять "Тект-Трейд", КУА "ТЕКТ", "Тект-Ріелті" і КУА "ТЕКТ Ессет Менеджмент".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас