Уолл-Стріт схвалив пропозицію Барака Обами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уолл-Стріт схвалив пропозицію Барака Обами

1276
Американські фондові індекси в понеділок закрилися зростанням завдяки надіям, що пов'язують із планом вкладення коштів в інфраструктурні проекти, що висунув Барак Обама, повідомляє MarketWatch.
Інвестори також сподіваються, що влада США все-таки надасть підтримку американським автовиробникам.
За підсумками торгів індекс "блакитних фішок" Dow Jones Industrial Average зміцнився на 298,76 пункту, або на 3,4%, до 8934,18 пункту. Індекс широкого ринку S&P 500 закрився зростанням на 33,63 пункту, або на 3,8%, на позначці 909,70 пункту. Високотехнологічний” Nasdaq Composite виріс на 62,43 пункту, або на 4,1%, і закрився на позначці 1571,74 пункту.
Обраний президент США Барак Обама заявив у суботу, що його план зі створення 2,5 млн. нових робочих місць включає найбільші інвестиції в інфраструктуру з 1950-х років і найрізкішу спробу скоротити споживання енергоресурсів у країні.
США також зроблять серйозний крок з розширення доступу до високошвидкісного Інтернету та оновлять будівлі шкіл по всій країні, сказав він.
Обама, що стає на посаду 20 січня, пообіцяв діяти швидко, щоб витягти американську економіку з рецесії, що вже підштовхнула зростання безробіття до 6,7% і може довести його до 8% до кінця наступного року.
Крім того, інвесторів підбадьорили новини про те, що Білий дім і Конгрес практично домовилися про надання допомоги провідним американським автовиробникам - General Motors, Ford і Chrysler. Гравці сподіваються, що необхідний законопроект буде швидко затверджений і відісланий на підпис діючому президентові Джорджу Бушу.
Американська хімічна компанія Dow Chemical, друга у світі за обсягом продажів, оголосила 8 грудня про намір скоротити 5 тис. робочих місць і закрити 20 своїх підприємств із метою скорочення витрат при поганих умовах, що спостерігаються на ринку. Виробництво на решті 180 заводах буде частково скорочено. Акції компанії виросли на 7,2%.
Американська промислова компанія 3M Co. оголосила про скорочення 1,8 тис. робочих місць в IV кварталі, затримку виплати бонусів в 2009 році і примусовий вихід в неоплачувану відпустку частини своїх службовців. Компанія також знизила прогнози прибутку на 2008 і 2009 роки. Акції компанії подешевшали на 4,1%.
У цілому, на Нью-Йоркській фондовій біржі, NYSE, число акцій, що виросли, перевищило число акцій, що впали, у співвідношенні 3 до 1. Співвідношення акцій на електронному майданчику Nasdaq дорівнювало 3 до 1. Обороти на NYSE склали 1,7 млрд. акцій. На електронному майданчику Nasdaq обороти склали 975 млн. акцій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас