У 2009 році Італія обжене Британію за розміром ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2009 році Італія обжене Британію за розміром ВВП

658
За прогнозом лондонської консалтингової компанії Центр вивчення економіки і бізнесу, наступного року Британія опиниться позаду Італії в глобальному економічному рейтингу, оскільки глибока рецесія і слабість фунта стерлінгів відіб'ються на національному ВВП.
Британія, що займала в цьому десятилітті четверте місце за розмірами ВВП, поступаючись лише США, Японії і Німеччині, завершить 2009 рік на сьомому місці, вважають аналітики CEBR.
Країна вже витіснена із четвертого місця Китаєм, а цього року її обжене Франція. Наступного року глибока рецесія очікується й у Британії, і в Італії, але італійський ВВП буде більшим від британського через слабість фунта відносно євро, відзначає CEBR. У доповіді Центру говориться, що ВВП Британії за ринковим обмінним курсом цього року зменшиться до $2,78 трильйони в порівнянні з $2,80 трильйони в 2007 році, а в 2009 році знизиться до $2,04 трильйони. За прогнозом CEBR, ВВП Італії зменшиться з $2,40 трильйони до $2,17 трильйони.
Старший економіст CEBR Бен Рід заявив: "Економіка Британії перевершувала економіки Італії і Франції в 1990 роки. Однак в основі цієї позиції лежала завищена вартість фунта стерлінгів та економічне зростання, підтримуване кредитами".
Автори доповіді відзначають, що після безперервного зростання, що тривало 16 років, ВВП Британії для повернення до піка, досягнутого на початку цього року, знадобиться 18 кварталів. У Німеччини на відновлення обсягів ВВП піде 14 кварталів, а в Іспанії - 16 кварталів. За оцінкою CEBR, менше від інших європейських країн від рецесії постраждала Франція, якій на відновлення докризових обсягів ВВП знадобиться шість кварталів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас