Фінансова криза "Шахтаря" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансова криза "Шахтаря"

1253
Гірники скорочують витрати, пов'язані з маркетинговою діяльністю. Уже стало відомо, що вболівальники на виїзні матчі літати за рахунок клубу не будуть... Президент "Шахтаря" Рінат Ахметов вирішив скоротити витрати клубу. При цьому завдання перед тренерами і гравцями не змінюються.
Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін зізнався, що донецький клуб, навіть незважаючи на серйозні фінансові можливості, змушений зважати на світову фінансову кризу.
"Ще вчора на деякі витратні моменти ми могли закривати очі, тепер же відслідковуємо ефективність кожного вкладеного долара, - наводить слова Сергія Палкіна газета "Спорт-Експрес в Україні". - Президент клубу Рінат Ахметов не далі як учора буквально сказав мені наступне: "Коли жирок будемо зрізати, головне, щоб ребра не зачепити". Інакше кажучи, усе, що пов'язане з нашою фінансовою діяльністю, не повинно стосуватися футболістів і тренерів головної команди. Турнірні завдання, поставлені перед "Шахтарем", залишаються такими ж амбіційними, як і колись".
За словами генерального директора "Шахтаря", "постраждають" головним чином проекти, пов'язані з маркетинговою діяльністю. "Ми зменшимо витрати, які можна назвати "іміджевими". Аж до реклами матчів "Шахтаря", - заявив Сергій Палкін.
Уже стало відомо, що керівництво клубу вирішило скоротити витрати на закордонні поїздки. "Нам доведеться відмовитися від традиції возити вболівальників на єврокубкові матчі, - заявив Палкін. - У такі поїздки ми звичайно споряджали три літаки: один - з командою і ще два - з уболівальниками. Тепер, наприклад, на Кубок Першого каналу в Ізраїль, як і пізніше на матч 1/16 фіналу Кубка УЄФА, полетить тільки команда".
До речі, керівництво одеського "Чорноморця" підтвердило готовність зменшити заробітні плати футболістам, тренерам і клубним працівникам. " Думаю, що й клубні працівники, і тренери, і футболісти повинні розуміти, що ця ситуація виникла не просто так. Це ж не те, що якийсь окремо взятий багатий клуб оголосив: сьогодні ви будете одержувати менше. Це світове явище, і Україна, як і футбол, не можуть бути в ньому як би окремо", - сказав віце-президент "Чорноморця" Олег Марус. "У цій ситуації є два шляхи: перший - це коли можна красиво летіти, а потім дуже швидко впасти, і другий, коли можна всім разом трохи затягти пояси і пережити кризу. А будь-яка криза триває менше, ніж життя. І, як свідчать попередні приклади 1998 і 2004 років, після будь-якої кризи настає розквіт. І от ті, хто сьогодні зрозуміє, що сьогодні ми опинилися в одному човні і що потрібно пережити не кращі часи спільно, одержать багаторазові дивіденди наприкінці цього шляху. Так було завжди, і я впевнений, що так буде і цього разу".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас