Криза добралася до американського сміття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза добралася до американського сміття

1039
Складання бюджету для компаній з переробки сміття останнім часом стає малоприємним заняттям. Деякі з них уже змушені зменшувати норми переробки картону, алюмінієвих каністр або пластикових пляшок.
З такою проблемою зіткнулися в найбільшому центрі переробки Західної Віргінії - Kanawha County Solid Waste Authority, де керівництво скоротило робочий тиждень своїм 24 службовцям до 4 днів, повідомляє Associated Press.
Жителів просять призначені для переробки відходи поки зберігати вдома, оскільки на сьогодні центр готовий переробляти тільки папір. Фінансова криза, що вдарила по автомобілебудівниках та інших виробниках, не обійшла осторонь і переробників сміття.
Якщо раніше вони могли продавати перероблений картон по $135 за тонну, то тепер його ціна впала нижче $35 за тонну. Пластмасові пляшки подешевшали з 25 центів до 2 центів за фунт. Алюмінієві каністри втратили в ціні близько половини і коштують усього 40 центів за фунт. Ціна тонни металобрухту знизилася з $525 до $100. Компанія Kanawha продає близько 7,5 тонни паперу, пластику та алюмінію на рік.
Стає усе складніше і складніше знайти покупців на деяких ринках, говорять співробітники підприємства. Поки деякі переробники в США вживають такі рішучі заходи як Kanawha, але цей ринок став настільки невигідним, що компанії в штатах Орегон і Невада, яким раніше платили за вивіз сміття, тепер нічого за це не одержують.
Деякі учасники ринку називають нинішній спад найсерйознішим з усіх, що були. Підприємці говорять, що якщо справи підуть так і далі, то їм буде вигідніше викинути папір і картон у сміттєві контейнери, а не чекати спецмашини із центру переробки або від муніципалітету. Особливо, якщо за це треба буде платити.
За даними американського управління охорони навколишнього середовища, жителі США торік зробили близько 254 млн. тонн різного сміття. При цьому було перероблено 150 млн. тонн матеріалів, з яких близько 80 млн. тонн припали на залізо і сталь, що підтримало вітчизняну промисловість.
Більшість переробленої продукції було експортовано в Азію, де з неї потім роблять різні товари для тих же жителів США. Проте сьогодні зміни на ринку наражають на небезпеку контракти на сотні мільйонів доларів, які були укладені в пору високих цін на металобрухт. Багато хто намагається відкласти поставки і складувати відходи до кращих часів, але для цього треба будувати величезні склади, а, скажімо, папір, не може зберігатися довго. Експерти не виключають, що криза в сміттєпереробній промисловості може затягтися до 2010 року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас