Ford на місяць зупиняє конвеєр у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford на місяць зупиняє конвеєр у Росії

251
Американський автовиробник Ford зупиняє конвеєр свого єдиного заводу в Росії на місяць із 24 грудня 2008 по 21 січня 2009 р. і переносить запуск Mondeo - другої моделі в РФ, на березень 2009 р., повідомила компанія 8 грудня, передає Reuters.
Компанія пояснила зупинку заводу, де зараз випускається модель Focus, "новорічними канікулами і необхідністю скоротити обсяг випуску продукції у грудні та січні".
Рішення про тимчасове скорочення обсягів російського виробництва Ford було прийнято компанією у зв'язку із загальною ринковою ситуацією і зниженням прогнозів продажів по автомобільній індустрії в цілому, говориться в заяві.
"Додаткові до державних свят неробочі дні дадуть можливість закінчити підготовчі роботи до початку масового виробництва Mondeo у березні 2009 р.", - повідомив автовиробник.
Раніше компанія говорила про запуск Mondeo у четвертому кварталі 2008 р. У червні віце-президент Ford Europe Вольфганг Шнайдер сказав журналістам, що в 2008 р. компанія зробить у Росії 72 тис. моделей Focus і близько 1 тис. Mondeo, а з початку 2009 р. завод вийде на потужність 125 тис. автомобілів на рік, включаючи 25 тис. Mondeo.
"Велика трійка" американських автовиробників - GM, Chrysler і Ford, що зіткнулися з різким падінням продажів у зв'язку з рецесією та кредитною кризою, минулого тижня попросили в Конгресу США допомоги обсягом 34 млрд дол., стверджуючи, що в протилежному випадку їм загрожує банкрутство.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас