Toyota скорочує капіталовкладення на 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota скорочує капіталовкладення на 40%

443
Японський автоконцерн Toyota Motor Corp в 2009 фінансовому році, що почнеться з 1 квітня, планує скорочення капіталовкладень на 30-40 % у порівнянні з поточним роком, повідомляє Nikkan Kogyo.
Toyota і її конкуренти скорочують обсяги виробництва на тлі кредитної кризи і зростаючої недовіри споживачів, що боляче вдарили по світових автопродажах. Продажі автомобілів у США, найбільшому у світі авторинку, у листопаді впали до найнижчого рівня з 1982 року.
Лідер світового автопрому Toyota утворила надзвичайний комітет на чолі із президентом компанії Кацуакі Ватанабе для того, щоб протягом найближчих декількох місяців підвищити рентабельність і не допустити чергового зниження прогнозу прибутку.
У листопаді Toyota знизила прогноз операційного прибутку за цей фінансовий рік на 1 трлн. ієн ($10,78 млрд.) до 600 млрд. ієн.
Серед заходів щодо підвищення рентабельності компанія планує заморозити будівництво нових заводів, а також скоротити витрати на робочу силу і на розвиток нових проектів.
Представник Toyota заявила, що компанія переглядає всі плани капіталовкладень для того, щоб наступного року зменшити обсяги інвестицій, однак не вказала масштаб скорочень.
Toyota також має намір скоротити виробництво, щоб упоратися з падаючими продажами і скупченням нереалізованих автомобілів. У п'ятницю компанія оголосила, що скоротить виробництво популярних марок у США, у тому числі седанів Camry і Corolla, зупинивши заводи на кілька робочих днів у грудні та січні.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас