Індекси в США виросли в п'ятницю слідом за акціями страховиків, у понеділок ф'ючерси дорожчають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США виросли в п'ятницю слідом за акціями страховиків, у понеділок ф'ючерси дорожчають

Фондовий ринок
71
Американські фондові індекси виросли за підсумками торгів у п'ятницю слідом за котируваннями акцій страховиків, що підскочили на тлі підвищення прогнозу прибутку компанією Hartford Financial, повідомляє агентство Bloomberg. У понеділок котирування ф'ючерсів на індекси піднімаються, на 8:20 мск їхнє підвищення склало 1,8-2,1%.
Зростання цін акцій фінансових компаній дозволило нівелювати падіння індексів у першій половині торгів, обумовлене виходом даних про максимальне за 34 роки падіння числа робочих місць у США в листопаді. Зниження S&P 500 у ході сесії досягало 3,2%.
Кількість робочих місць в американській економіці знизилася в листопаді на 533 тис., що стало найзначнішим падінням з грудня 1974 року, аналітики очікували скорочення цього показника в середньому на 335 тис. Безробіття в країні виросло в листопаді до 6,7% - максимального рівня з 1993 року.
"Негативні новини продовжують надходити, всі знають, що ситуація в економіці просто жахлива, - відзначає президент James Investment Research Баррі Джеймс. - Але зараз ринок настільки перепроданий, що ми, здається, входимо в період, який я б назвав ралі на "ведмежому" ринку".
Вартість акцій Hartford злетіла на рекордні 102% - до $14,59. Страховик підвищив прогноз операційного прибутку на рік, відзначивши, що прогнози для капіталу її підрозділів є "сильними". Бізнес компанії "функціонує добре, особливо у світлі нинішніх проблем на ринках", заявив головний виконавчий директор Hartford Рамані Аєр. З початку цього року ціна паперів компанії опустилася на 73%.
Підіндекс S&P, у розрахунок якого входять акції фінансових компаній, виріс на 8,6%. Папери Prudential Financial подорожчали на 35% - до $28,52, MetLife - на 22% - до $30,76, Bank of America, JPMorgan і Citigroup - більш ніж на 4,1%.
На думку експертів UBS, Hartford, Prudential, MetLife і декілька інших страховиків виграють у тому випадку, якщо Національна асоціація зі страхування в США ухвалить рішення послабити вимоги до капіталу компаній, керуючих плаваючими аннуїтетами. Про це рішення може бути оголошено вже 9 грудня.
Вартість паперів SanDisk піднялася до закриття ринку на 14% - до $9,23. Найбільший світовий виробник карт пам'яті, використовуваних у цифрових камерах, імовірно, виграє від скорочення запасів так званих NAND-чипів флеш-пам’яті, прогнозують експерти American Technology Research (AmTech).
Акції Micron подорожчали на 13% - до $2,04. Аналітики AmTech підвищили рекомендації для паперів Micron до "купувати".
"Прогноз для економіки є дуже несприятливим, але значна частина цих прогнозів вже відбита в цінах акцій", - вважає головний інвестиційний директор Bank of New York Mellon Wealth Management Лео Гроховськи.
Папери General Motors подешевіли на 0,7% - до $4,08 - на повідомленні про те, що компанія скоротить виробництво на чотирьох своїх заводах у Північній Америці в наступному році.
Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку в п'ятницю на 259,18 пункту (3,09%) - до 8635,42.
Standard & Poor's 500 піднявся на 30,85 пункту (3,65%), склавши 876,07.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 63,75 пункту (4,41) - до 1509,31.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас