Кінах: Прийняті антикризові заходи побудовані на недооцінці масштабів кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: Прийняті антикризові заходи побудовані на недооцінці масштабів кризи

Казна та Політика
763
Прийняті в країні антикризові заходи носять короткостроковий характер, побудовані на недооцінці масштабів економічної кризи, і саме тому мають незначний, часом суперечливий ефект.
Про це голова Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах заявив сьогодні під час Всеукраїнських зборів громадських організацій, повідомляє прес-служба УСПП. "За висновком Всесвітнього економічного форуму, Україна зайняла ганебне перше місце в Європі за критерієм неефективності подолання наслідків світової економічної кризи", – сказав він.
Кінах зазначив, що швидкість входження промисловості України в кризовий стан перевершила очікування експертів. "Спад у промисловості триває три місяці поспіль. У жовтні проти жовтня минулого року промислове виробництво скоротилося на 19,8%, заборгованість з виплати зарплати у жовтні зросла на 23% і перевищила 1 млрд грн, – сказав він. – Фінансова криза в країні стрімко трансформується в повномасштабну економічну кризу, наслідки якої здатні вийти з-під державного контролю та поширитись на всі сфери життєдіяльності суспільства".
Збори підтримали напрацьований нещодавно створеною Антикризовою громадською радою пакет антикризових заходів, які спрямовані на недопущення охолодження економіки та передбачають термінове зниження фіскально-податкового навантаження на промислово-підприємницьку сферу і забезпечення їй вільного доступу до кредитних ресурсів. Крім того, антикризовий пакет містить заходи із посткризової реабілітації економіки України та її поступального розвитку на тривалу економічну перспективу.
Учасники зборів прийняли рішення звернутися до Президента України, Кабінету міністрів та Верховної Ради з вимогою у найкоротші строки розглянути запропонований пакет антикризових заходів, а також провести зустріч глави держави та глави уряду з членами Антикризової громадської ради.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас