"Китайський план" може викликати перегрів економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Китайський план" може викликати перегрів економіки

Казна та Політика
1094
Китай повинен побоюватися перегріву економіки в другій половині 2009 року, а потреба в додаткових коштах на підтримані урядом проекти досягне 18 трлн. юанів ($2,6 трлн.), повідомляє Bloomberg.
Інвестиції збільшать зростання у четвертій за розміром економіці світу після її "найнесприятливішого періоду" узимку і навесні, вважає Жанг Лікун, дослідник центру розвитку та досліджень при Держраді.
Уряд Китаю минулого місяця оголосив про плани витрат 4 трлн. юанів до 2010 року для стимулювання економічного зростання та боротьби з наслідками світової фінансової кризи. Проекти, які будуть реалізовані завдяки цьому плану, можуть зажадати вкладень ще 18 трлн. юанів у найближчі два роки, сказав він.
Зростання підсилиться в другій половині року, - заявив він на конференції в Шанхаї. За його словами, Китаю варто уважно ставитися до можливості перегріву економіки в цей період.
Китайську економіку чекає зростання на 8% у наступному році, вважає Ба Сусонг, економіст центру. Це вписується в прогнози міністра торгівлі Чена Демінга зростання на 7-8% на рік, які він дав 4 грудня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас