Космічний туризм подешевшав в тисячі разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Космічний туризм подешевшав в тисячі разів

1121
Стати космічним туристом для більшості людей було лише недосяжною мрією - далеко не в усіх знайдуться зайві кілька мільйонів доларів.
Тепер щасливчиків напевно стане більше: на ринку космічних туроператорів поповнення. Компанія XCOR пропонує всім охочим залишити межі Землі "усього" за $95 тисяч.
Голова компанії Жуль Клар розраховує, що його дітище потіснить на ринку подібних послуг Virgin Galactic Ричарда Бренсона, що протягом тривалого часу був монополістом у цій сфері. Найбільш "бюджетний" варіант, що пропонує Virgin Galactic, обходиться в суму не менше $200 тис., так що в Клара є всі шанси на успіх.
Є тільки один нюанс: космічні кораблі XCOR під назвою Lynx ще не готові. Втім, на базі в каліфорнійській пустелі Мохаве вже щосили йдуть випробування. Перші польоти заплановані на 2010 р., і вже з'явилися охочі здійснити вояж за межі Землі. Першим став датський банкір Пер Уіммер. Помилуватися планетою з висоти далеко не пташиного польоту банкір зможе в 2011 році.
Пілотом нового проекту стане відставний полковник ВПС і колишній астронавт NASA Ричард Сірфосс. Він покинув космічне відомство в 1998 р., однак у його послужному списку значаться три польоти на орбіту.
За необхідну суму туристи зможуть не тільки відправитися в політ, але й пройти спеціальний п'ятиденний курс підготовки із проживанням на базі в штаті Арізона. За цей час учасники експедиції пройдуть інструктаж і піддадуться ретельному медичному обстеженню.
Перші польоти Lynx будуть проходити на висоті 62 кілометрів. За словами Клара, цього цілком достатньо, щоб побачити "кульку" і земну атмосферу з космічного простору, однак для виходу на орбіту навколо Землі цього обмаль. Тривалість "сеансу" складе 30 хвилин, після чого Lynx увійде в щільні шари атмосфери і почне посадку.
Стан невагомості туристи зможуть відчувати всього протягом хвилини в найвищій точці польоту. Однак фланірувати по всьому кораблі ніхто не зможе: "космонавти" будуть одягнені в спеціальні костюми із системою вирівнювання тиску і пристебнуті ременями безпеки.
За матеріалами:
Версії.сом
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас