"Укртатнафта" не змогла провести збори акціонерів через заборону суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртатнафта" не змогла провести збори акціонерів через заборону суду

Енергетика
348
Компанія "Укртатнафта" (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область) не змогла провести збори акціонерів через заборону суду. Про це повідомила прес-служба Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".
"Збори не відбулися через відмову реєстротримача (компанія "Інфорсистема") видати реєстр і почати реєстрацію, посилаючись на рішення суду", - сказав представник прес-служби.
Реєстрація акціонерів повинна була початися о 10:00, початок зборів - об 11:00.
Це вже четверті збори, що не відбулися, акціонерів в 2008 році.
До порядку денного зборів 5 грудня були включені питання про розподіл прибутку за підсумками діяльності в 2006-2007 році, виплату дивідендів акціонерам за 2004-2005 роки.
Також акціонери планували змінити голову і членів правління, наглядову раду, ухвалити рішення щодо переведення випуску акцій з документарної у бездокументарну форму, і про затвердження заходів зі стабілізації роботи підприємства.
Як повідомляло агентство, основною причиною зриву зборів є корпоративний конфлікт навколо заводу, що пов'язаний із приходом до керівництва НПЗ Павла Овчаренка в жовтні 2007 року через рішення судів.
Овчаренко працює головою правління "Укртатнафти" на користь групи ПриватБанку, що через компанію "Корсан" володіє 1,5% акцій заводу, раніше викуплених у структур бізнесмена Олександра Ярославського.
Через несподівану зміну менеджменту російська "Татнафта", будучи одним з основних акціонерів заводу, втратила можливість впливати на діяльність підприємства і припинила постачання нафти.
Крім того, "Татнафта" звернулася в міжнародний арбітраж з вимогою відшкодувати збиток за порушення своїх прав як акціонера "Укртатнафти" у розмірі більше 1 млрд. доларів.
Не враховуючи спірних 18,3% акцій, Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" належить 43,054% "Укртатнафти", татарстанським акціонерам - більше 37% акцій.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас