Долар дешевшає до євро та ієни за підсумками тижня чекаючи даних про рівень зайнятості в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дешевшає до євро та ієни за підсумками тижня чекаючи даних про рівень зайнятості в США

Валюта
713
Долар завершує падінням до ієни п'ятий тиждень поспіль - найтриваліше зниження за 4 роки - чекаючи даних про зайнятість у США, які можуть показати зростання рівня безробіття до максимуму з 1993 року, повідомило агентство Bloomberg.
Побоювання слабких статданих також приведуть до зниження курсу долара до євро за підсумками другого тижня поспіль, незважаючи на зростання у п'ятницю, що аналітики вважають тимчасовим. Високий рівень безробіття може стати ще однією причиною для зниження базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС) на засіданні 16-17 грудня.
Євро подешевів до ієни за тиждень на тлі найбільш різкого зниження ставки Європейським центральним банком (ЄЦБ) за всю його історію.
Євро на 9:00 у п'ятницю коштував $1,2748 проти $1,2777 на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку. За підсумками минулого тижня євро коштував $1,2691. Курс єдиної європейської валюти до ієни впав з 118,09 до 117,70 ієни.
Вартість долара до ієни скоротилася до 9:00 у п'ятницю до 92,33 ієни в порівнянні з 92,53 ієни ввечері в Нью-Йорку в четвер. За тиждень долар подешевів до ієни на 3,1%.
Безробіття в Сполучених Штатах виросло в листопаді до 6,8%, прогнозують опитані агентством Bloomberg аналітики. Число робочих місць в американській економіці, як очікується, знизилося минулого місяця на 100 тис.
Міністерство праці США оприлюднить дані про безробіття в листопаді о 16:30.
Влада США повинна вживати більш рішучих заходів для запобігання позбавлень прав власності, яка є заставою при іпотечному кредитуванні, включаючи звертання до таких варіантів, як покупка прострочених кредитів і надання більше вагомих стимулів для рефінансування кредитів, заявив глава ФРС Бен Бернанке в четвер.
Ф'ючерси на Чиказькій біржі показують, що трейдери все більше вірять у зниження процентної ставки ФРС на майбутньому засіданні: шанси зменшення вартості грошей на 0,25 процентного пункту оцінювалися за підсумками торгів у четвер в 64% проти 52% 3 грудня.
ЄЦБ у четвер знизив базову процентну ставку відразу на 0,75 процентного пункту - до 2,5% з 3,25% річних. Це скорочення є максимальним за всю десятилітню історію банку.
Аналітики очікували менш значного зменшення - до 2,75% річних.
ЄЦБ останній раз міняв ставку 6 листопада - тоді вона була знижена до 3,25% з 3,75% річних, що збіглося з очікуваннями аналітиків. До цього банк змінив вартість грошей 8 жовтня, зменшивши її також на 0,5 процентного пункту.
"Від всіх цих знижень процентних ставок виграє ієна. Ставка ЦБ Японії - вже 0,3%, і навряд чи вона опуститься нижче. Ієна є найбільш безпечним вкладенням із всіх основних валют, оскільки фінансова криза, більшою мірою, обійшла Японію", - впевнений головний валютний аналітик Barclays Capital у Токіо Тору Умемото. Він прогнозує зростання ієни до долара до 85 ієн до кінця березня наступного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас