ОПЕК: Якщо ціни на нафту не зміняться, ми приймемо тверде рішення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК: Якщо ціни на нафту не зміняться, ми приймемо тверде рішення

Енергетика
1731
Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) буде потрібне значне скорочення обсягів нафтовидобутку, якщо ціни залишаться на колишньому рівні. З такою заявою виступив голова нафтового картелю Шакіб Хеліль, виступаючи по телебаченню Алжиру.
"У випадку якщо ціни залишаться на колишньому рівні, ми приймемо тверде рішення, що стосується зниження обсягів видобутку нафти", - відзначив він.
"Якщо ціни, наприклад, досягнуть позначки 60 дол./бар., рішення про скорочення обсягів нафтовиробництва буде не таким твердим", - цитує Reuters слова Хеліля.
Востаннє ОПЕК ухвалив рішення щодо скорочення обсягів нафтовидобутку на позачерговому засіданні картелю 24 жовтня 2008 р. Обсяги виробництва нафти були знижені на 1,5 млн бар./доба в порівнянні з вереснем 2008 р.
На засіданні ОПЕК, що відбулося 29 листопада 2008 р., рішення про зниження обсягів видобутку прийнято не було. Як повідомив тоді Хеліль, ОПЕК почекає до своєї наступної зустрічі 17 грудня, коли, можливо, і буде ухвалено рішення про зниження обсягів виробництва нафти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас