Експерт: Незадоволені валютні заявки на вчорашньому валютному аукціоні викликали подорожчання долара на сьогоднішньому міжбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Незадоволені валютні заявки на вчорашньому валютному аукціоні викликали подорожчання долара на сьогоднішньому міжбанку

Кредит&Депозит
2062
Оскільки "ціна відсікання" НБУ на валютному ринку була вище ринкових очікувань, вчора значна частина попиту на валюту залишилася незадоволеною. Незадоволені заявки позначилися на сьогоднішньому міжбанківському ринку висхідною курсовою динамікою за підсумками дня, повідомив аналітик блоку "Казначейство і ринки капіталу" "Альфа-Банку" (Україна) Олександр Вєдєнєєв.
"На даний момент курсова динаміка значною мірою визначається психологічним фактором. Так, очікування багатьма гравцями подальшої девальвації провокує їх на конвертацію вільної гривні в долар при кожній зручній можливості. Однак у випадку затихання девальваційного тренда попит не буде підігріватися за рахунок даної категорії гравців", - говорить аналітик.
За його словами, фактором зростання курсу може стати значне рефінансування регулятора, що може позначитися на зростанні пропозиції гривні та активізації покупців долара при продовженні паніки на ринку.
"У найближчій перспективі цілком імовірний відкіт курсових значень униз, що може бути викликано новорічними витратами", - впевнений О. Вєдєнєєв. Їхня необхідність може спровокувати збільшення пропозиції долара через необхідність нести витрати в гривні шляхом конвертації накопичених доларових заощаджень, стверджує експерт. Також аналітик відзначив, що протягом міжбанківських валютних торгів у середу котирування американської валюти фіксували бічний тренд, не виходячи за межі діапазону 7,35-7,45 грн/дол.
"Стала стабільність була обумовлена декількома факторами, які у своїй сукупності спровокували нормалізацію курсової динаміки. Такими причинами стали часткове погашення боргів України за газ, вигідний високий курс для продавців, що спровокував зростання пропозиції, а також проведення валютного аукціону, - уточнив він. "У цілому, дані обставини привели до невеликої переваги на ринку заявок на продаж валюти. Це позначилося на тому, що денний середньозважений курс за один день знизився з 7,45 грн./дол. у вівторок до 7,40 грн./дол. у середу".
Як повідомлялося, вчора обсяг інтервенцій Національного банку України на міжбанківському валютному ринку шляхом проведення аукціону склав 40 млн. доларів, повідомив голова НБУ Володимир Стельмах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас