Права на ляльку Bratz дістались компанії Mattel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Права на ляльку Bratz дістались компанії Mattel

404
Федеральний суд Каліфорнії виніс рішення про те, що MGA Entertainment Inc. повинна припинити продаж популярних ляльок Bratz, і надалі не використовувати цю назву. Судді прийшли до висновку, що в такий спосіб порушуються авторські права конкурента MGA - компанії Mattel Inc., повідомляє Reuters.
Американський окружний суддя Стефен Ларсон наполягає на тому, щоб MGA вилучила всі ляльки Bratz з роздрібного продажу на початку наступного року. При цьому, роздрібним продавцям MGA, відповідно до судового рішення, дозволено продавати ляльки Bratz протягом Різдва.
Ларсон відмовив MGA у праві подальшого виготовлення розкішних ляльок, які зробили їй ім'я і статки, коли компанія платила Mattel ліцензійні платежі. Таким чином, тільки в 2006 році оборот компанії AMG від продажів цих ляльок склав $2,5 млрд.
Цього року Mattel уже виграла позов на $1 млрд. плюс франшизу на Bratz в AMG і колишнього дизайнера ляльки Barbie Картера Браянта, що розвивав концепцію Bratz, і пізніше потай продав ці розробки MGA. Судді залишили за Mattel права на розробки і моделі, створені Браянтом і визнали за виробником збиток $2 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас