Мільярдер Прохоров не буде витрачати гроші, поки "світ не зміниться" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдер Прохоров не буде витрачати гроші, поки "світ не зміниться"

1159
Російський мільярдер Михайло Прохоров, що у квітні цього року перевів у готівку свій найбільший актив, заявив, що має намір "сидіти і чекати", поки зміниться світ, перш ніж ухвалювати рішення щодо того, куди інвестувати свої статки.
"У нас кошик активів, ніяких кредитів, і готівкові кошти на рахунках," - заявив у четвер Прохоров в інтерв'ю Bloomberg TV. "Це означає, що на якийсь час ми в безпеці."
На думку Прохорова, глобальна фінансова криза змінює саму природу бізнесу. Мільярдер говорить, що готовий до "швидкого" продажу активів, залежно від ринкових умов. "У мене є деякі ідеї із приводу майбутнього, але я хочу зберегти їх у секреті," - сказав Прохоров.
На думку бізнесмена, "світ змінюється". "Не знаєш, хто виживе, і в чому буде твоя конкурентна перевага. Поки найкраще - просто сидіти і чекати." Прохоров заявив, що він не Уоррен Баффетт, хоча він й очікував спаду та позбувся від своїх найцінніших активів до того, як фінансова криза поширилася за межі США. "Я вважаю, що Уоррен Баффетт - велика людина, а я ні", - заявив Прохоров.
Михайло Прохоров, п'ятий у списку найбагатшиих російських бізнесменів за версією журналу Forbes зі статком у розмірі $22,6 млрд. за даними на квітень, продав у травні цього року 25%-й пакет ВАТ "ГМК "Норильський нікель", в основному за готівку. Олег Дерипаска, у той час найбагатший у Росії підприємець, заплатив Прохорову приблизно $8 млрд. і зробив його другим найбільшим акціонером Русала.
З моменту продажу Норникель втратив практично три чверті своєї вартості. РУСАЛ не торгується.
Холдингова компанія Прохорова, група Онексім, у вересні цього року придбала 50%-й пакет компанії "Ренесанс капітал" за $500 млн.
Онексім також володіє ліцензією на розробку найбільшого в Росії недоторканого родовища нікелю, 30% ВАТ "Полюс Золото", а також активами страхових товариств, ЗМІ і нерухомістю.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас