Меркель: Німеччина зіграє важливу роль у подоланні кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Німеччина зіграє важливу роль у подоланні кризи

Казна та Політика
471
В урядовій заяві канцлер ФРН заявила про те, що завдяки своїй інвестиційній програмі Німеччина зіграє одну із провідних ролей у подоланні економічної кризи в Європі.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловилася на підтримку прийнятої урядом ФРН інвестиційної програми зі стимулювання німецької економіки. Мова йде про антикризовий пакет заходів, у рамках якого в найближчі два роки планується витратити більше 50 мільярдів євро на пожвавлення вітчизняної кон'юнктури і підтримку ринку праці.
"З урахуванням розроблених заходів, Німеччина зіграє одну із провідних ролей у подоланні економічної кризи в Європі", - заявила Меркель у четвер, 4 грудня, виступаючи з урядовою заявою в бундестазі.
Протягом дня депутатам німецького парламенту потрібно схвалити інвестиційну програму уряду, а 5 листопада це питання буде поставлено на голосування в бундесраті. Таким чином, напередодні саміту ЄС, присвяченого загальноєвропейському плану порятунку економіки співдружності, у Німеччині будуть остаточно погоджені власні заходи щодо подолання кризи.
На саміті Євросоюзу в Брюсселі 11-12 грудня представникам 27 країн-членів ЄС серед усього іншого доведеться дати оцінку стабілізаційному плану Єврокомісії вартістю 200 мільярдів євро. Передбачається, що ця сума складеться з уливань самих держав співдружності, кожна з яких виділить 1,5 відсотка свого ВВП.
Тим часом Німеччина має намір наполягати на тому, щоб у якості її "частки" зарахували прийнятий урядом інвестиційний пакет з підтримки кон'юнктури. Про це Ангела Меркель також заявила 4 листопада в бундестазі, підкресливши, що в Брюсселі Німеччина буде твердо захищати свою позицію.
У своїй промові Меркель також закликала керівництво Євросоюзу прискорити процедуру затвердження програм з підтримки фінансового сектора, прийнятих національними урядами країн-членів ЄС. "Брюссель закликав нас до негайних дій, - заявила вона. - Тепер ми, у свою чергу, очікуємо, що розроблений нами пакет заходів з порятунку банків буде схвалений у найкоротший термін". Нагадаємо, у жовтні Берлін схвалив держпрограму стабілізації банківської сфери ФРН на суму 500 мільярдів євро.
Крім того канцлер ФРН висловилася на підтримку розроблених Євросоюзом заходів щодо захисту навколишнього середовища, а також досягнутого 1 грудня рішення відсунути на 3 роки остаточний вступ у силу норм щодо викиду СО2 новими автомобілями.
Одночасно вона заявила про те, що при формуванні цілей і завдань із захисту клімату необхідно враховувати специфіку галузей промисловості з високим рівнем споживання енергії, таких як сталеливарна або хімічна, зробивши для них деякі винятки. "Захист клімату не повинен ставити під загрозу робочі місця в Німеччині", - підкреслила Меркель. Нагадаємо, поряд з антикризовою програмою ЄС тема екології стане однією з найважливіших на порядку денному саміту ЄС у Брюсселі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас