Путін: Росія не буде повертатися до обмежень на ввезення і вивезення валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Росія не буде повертатися до обмежень на ввезення і вивезення валюти

Валюта
529
Росія не буде повертатися до обмежень на ввезення і вивезення валютного виторгу.
"Ми не збираємося ніяк обмежувати ті ліберальні правила ввезення і вивезення валюти і грошей взагалі, які ми ввели з 1 липня 2006 року, коли повністю перейшли до лібералізації валютного ринку. Ми ці правила скасовувати не маємо наміру", - повідомив у прямому телеефірі прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
Всі обмеження на капітальні операції були зняті з 1 липня 2006 року, що зробило рубель формально конвертованою валютою.
У жовтні 2008 року перший заступник голови ЦБ РФ Олексій Улюкаєв говорив, що не бачить підстави для повернення до капітальних обмежень і знову вводити обов'язковий продаж виторгу експортерами.
"Наше життя було б легшим, от мені було б простіше. Я, можливо, мав би свій вихідний. Але в цілому я вважаю, напевно, це неправильно, тому що фундаментально це дуже велике завоювання нашої економіки, це - вільний рух товарів і капіталів. Це фундаментальне завоювання обертається високими темпами економічного зростання всіх останніх років, доходами і так далі", - сказав він.
На його думку, якщо Росія хоче і надалі, після того як кризові хвилі схлинуть, ефективно та швидко розвиватися, краще зберігати цю свободу руху товарів, капіталів і послуг. "Тому я не вважаю, що в нас є підстави зараз відмовлятися від цього фундаментального блага", - підкреслював перший заступник голови ЦБ РФ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас