Індекси США виросли в середу більш ніж на 2%, але ф'ючерси в четвер знижуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США виросли в середу більш ніж на 2%, але ф'ючерси в четвер знижуються

Фондовий ринок
69
Фондові індекси США за підсумками торгів у середовище збільшилися більш ніж на 2%, при цьому підйом ринку тривав другий день поспіль.
Позитивний настрій принесли дані про роздрібні продажі через Інтернет, а також зростання кількості заявок на одержання іпотечних кредитів, що викликало підвищення котирувань акцій ритейлерів і банків, повідомило агентство Bloomberg. Це нівелювало побоювання щодо того, що поглиблення рецесії приведе до скорочення попиту на сировину.
"Все сильніше і сильніше здається, що це вже дно, - заявив головний інвестиційний аналітик Wells Capital Management Джеймс Полсен. - Вартість акцій настільки непереборна, що ви переборюєте страх".
"Можливо, дно вже пройдене, - відзначає фондовий управляючий Legg Mason Білл Міллер. - Можливо, ринок буде зберігати бічний тренд".
У той же час котирування ф'ючерсів у четвер демонструють зниження: контракт на Dow Jones подешевів на 7:46 МСК на 1,13% і на Standard & Poor's 500 - на 1,09%.
Роздрібні онлайн-продажі в США 1 грудня виросли на 15% і досягли $846 млн, повідомила в середу дослідницька фірма ComScore Inc. Інтернет-сайти залучали клієнтів, зокрема, за рахунок знижок на одяг та електроніку. За прогнозом ComScore, обсяги святкових онлайн-продажів цього року будуть незначно відрізнятися від торішнього показника.
Ціна акцій найбільшого інтернет-магазина Amazon.com на цій новині злетіла на 10%.
Минулого тижня число звернень за іпотекою збільшилося на рекордні 112% на тлі зниження ставок по кредитах.
Вартість паперів Morgan Stanley підскочила на 15%. Негативного впливу не зробили навіть прогнози JPMorgan Chase й Merrill Lynch, що компанія одержить збиток за підсумками четвертого кварталу.
Акції будівельних компаній Pulte Homes й Hovnanian Enterprises подорожчали за день відповідно на 13% й 17%.
Найбільш значно серед акцій, що входять у розрахунок Standard & Poor's 500, виросли в середу котирування паперів SanDisk - на 25%. З чуток, Toshiba може виставити пропозицію на покупку цієї компанії, найбільшого у світі виробника карт пам'яті для цифрових фотоапаратів.
У той же час ціна акцій Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. впала на 17%. Провідний світовий виробник міді, акції якого обертаються на фондових біржах, має намір знизити обсяги виробництва на 5% в 2009 році та 11% в 2010 році через різке падіння цін на метали. Компанія також призупинила виплату річних дивідендів, які повинні були скласти $2 на акцію.
Вартість паперів провідного виробника алюмінію в США Alcoa опустилася на 4,8%, що стало найзначнішим падінням серед акцій з Dow Jones.
Найбільша у світі нафтосервісна компанія Schlumberger Ltd. заявила, що її прибуток в 2008 році буде нижче консенсус-прогнозу аналітиків. Причиною цього є скорочення витрат на розвідку нафти і природного газу на тлі вповільнення економічного зростання. У результаті акції Schlumberger втратили в ціні 3,2%.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у середу виріс на 172,6 пункту (2,05%) - до 8591,69 пункту.
Standard & Poor's 500 за день піднявся на 21,93 пункту (2,58%), склавши 870,74. Таким чином, індикатор завершив "у плюсі" сім з останніх восьми торговельних сесій.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 42,58 пункту (2,94%) - до 1492,38 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас