Європа зацікавлена у якнайшвидшій модернізації української ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа зацікавлена у якнайшвидшій модернізації української ГТС

Енергетика
537
Європейська Комісія зацікавлена в якнайшвидшій модернізації спільними зусиллями української ГТС як ключового елемента надійних постачань природного газу в Україну і країни ЄС.
Про це повідомив Уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Президента України, під час консультацій з питань поглиблення співробітництва між Україною і Європейським Союзом, які проходять 3-5 грудня в Брюсселі, ЄС підтвердив свій намір з практичної підтримки ініціатив Президента України Віктора Ющенка, спрямованих на підвищення надійності і безпеки поставок і транзиту газу та нафти з використанням української інфраструктури.
За словами Соколовського, "з огляду на висновки ТЕО, виконаного на замовлення СП "Сарматія", в ЄК позитивно оцінюють перспективи спільної реалізації проекту Євразійського нафтотранспортного коридору на базі аверсного використання українського нафтопроводу "Одеса-Броди". У цьому контексті досягнута попередня домовленість про підготовку найближчим часом спільних заходів зацікавлених сторін щодо практичного використання цього проекту".
Як відзначив Соколовський, Європейська Комісія зацікавлена в якнайшвидшій модернізації спільними зусиллями української ГТС як ключового елемента надійних поставок природного газу в Україну і країни ЄС. Із цією метою вже в найближчі дні в Київ відправляється представник ГД "Зовнішні відносини" Бенсарса для переговорів з українською стороною щодо підготовки і проведення під патронатом ЄК Міжнародної інвестиційної конференції з питань модернізації української ГТС.
"Сторони також домовилися про подальшу взаємодію з питань реалізації окремих проектів у контексті формування Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського енерготранзитного простору відповідно до Спільної заяви Президентів України, Азербайджану, Грузії, Естонії, Латвії, Литви і Польщі, підписаної 23 травня 2008 року на Київському енергетичному саміті", - відзначив Соколовський.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас