ЄС: Україна для проведення конференції донорів щодо реконструкції ГТС повинна виконати певні вимоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС: Україна для проведення конференції донорів щодо реконструкції ГТС повинна виконати певні вимоги

Енергетика
259
Для проведення конференції донорів на реконструкцію ГТС Україна також повинна виконати певні вимоги. Про це заявила сьогодні на прес-конференції, представляючи пропозиції Єврокомісії із приводу Східного партнерства, комісар ЄС із питань зовнішніх відносин та Європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер.
"Для проведення такої конференції Україна також повинна виконати певні вимоги", - сказала вона. Комісар не уточнила, що мається на увазі, однак відзначила, що політикою Східного партнерства країни Євросоюзу хочуть забезпечити як енергетичну безпеку країн-східних партнерів, так і країн ЄС.
Як повідомлялося, 3 грудня, Єврокомісія представила пропозиції із приводу Східного партнерства. У галузі енергетики пропозиції передбачають підписання меморандумів про взаєморозуміння, які повинні сприяти забезпеченню енергетичної безпеки ЄС. У тому числі через "спільне управління і навіть володіння трубопроводами компаніями країн-постачальників, транзитерів і споживачів".
Учасниками Східного партнерства повинні стати Україна, Грузія, Молдова, Азербайджан, Вірменія, а також Білорусія (за умови виконання необхідних умов щодо демократизації країни - ред.).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас