Citigroup: Рішення ЄЦБ про процентну ставку не допоможе підтримати курс євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup: Рішення ЄЦБ про процентну ставку не допоможе підтримати курс євро

Валюта
1168
Прогнозоване зниження вартості грошей Європейським центральним банком (ЄЦБ) не зможе втримати курс євро від падіння в короткостроковій і середньостроковій перспективі, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на доповідь аналітиків Citigroup.
ЄЦБ знизить вартість кредитів 4 грудня на 50 базисних пунктів - з 3,25% до 2,75%, очікують опитані Bloomberg економісти. Центробанк єврозони вже двічі зменшував базову процентну ставку з 7 жовтня на тлі уповільнення економічного зростання.
"Масштабні очікування масованої політичної відповіді притуплять вплив фактичного рішення про процентну ставку, при цьому зберігаються тенденції, що перешкоджають підвищенню апетиту до ризику та зміцнення курсу євро", - відзначають аналітики Citigroup Джеймс Маккормік, Тодд Елмер і Майкл Харт у своїй доповіді.
Citigroup прогнозує, що ЄЦБ знизить процентну ставку до 2,5%, оскільки потрібно більш значне зменшення, ніж 50 базисних пунктів, оскільки в умовах падіння рівня довіри, зростання безробіття та уповільнення інфляції необхідні більш рішучі заходи.
Курс євро до долара впав за останні три місяці на 12,5%. Аналітики Citigroup вважають, що зростання євро до долара може відновитися тільки у випадку зниження процентної ставки відразу на 100 базисних пунктів або більше. Однак таке зростання буде короткостроковим: практика показала, що валюти тих країн, центробанки яких зробили максимальні скорочення вартості грошей, демонструють найбільш слабку динаміку в середньостроковому періоді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас