Виробництво компакт-дисків ліцензовано. У першому читанні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробництво компакт-дисків ліцензовано. У першому читанні

46
Верховна Рада сьогодні прийняла у першому читанні законопроект "Про особливості виробництва, експорту та імпорту дисків для лазерних систем зчитування". Як повідомляє УНІАН, за таке рішення проголосували 246 з 399 депутатів, зареєстрованих у залі.
Цим законопроектом пропонується ввести ліцензування господарської діяльності з виробництва, експорту та імпорту дисків для лазерних систем зчитування, а також установити карну та адміністративну відповідальність за порушення правил цієї діяльності. Зокрема, законопроектом передбачається ліцензування таких видів діяльності, як виробництво дисків; експорт дисків, устаткування для виготовлення дисків, сировини для виробництва дисків; матриць для виготовлення дисків; імпорт устаткування для виготовлення дисків, сировини для виробництва дисків, матриць для виготовлення дисків.
Як відомо, США погрожували Україні застосувати санкції, якщо вона не врегулює питання виробництва та експорту-імпорту дисків для лазерних систем зчитування. Головною проблемою США вважають необхідність дотримання в Україні авторських прав та боротьбу із піратством, тобто із незаконним виготовленням і поширенням аудіовізуальних творів, фонограм та комп'ютерних програм.
Головне науково-експертне управління апарату ВР зазначає, що запропонований законопроект може не вирішити цієї проблеми, оскільки вказана інформація може піратськими засобами записуватися й на ліцензійних дисках. Як відомо, на минулій сесії парламент неодноразово намагався прийняти цей законопроект у першому читанні, однак він не набирав достатньої кількості голосів.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас