Індекси в Європі виросли у вівторок на 1,5-3% на очікуваннях заходів світових ЦБ з підтримки економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі виросли у вівторок на 1,5-3% на очікуваннях заходів світових ЦБ з підтримки економіки

Фондовий ринок
63
Європейські фондові індекси виросли у вівторок на 1,5-3% на очікуваннях, що центральні банки світу можуть розширити заходи, спрямовані на підтримку економічного зростання, повідомило агентство Bloomberg.
Цей позитив компенсував побоювання щодо того, що рецесія викличе скорочення корпоративних прибутків.
Аналітики JPMorgan рекомендували купувати акції європейських компаній, відзначивши, що вони "пропонують найкращий потенціал у світовому інвестпортфелі".
Ціни виробників в Євросоюзі впали в жовтні на максимальну величину за 22 роки - на 0,8% у порівнянні з попереднім місяцем. Це означає, що інфляційний тиск послабляється, і в Європейського центрального банку є більше простору для зниження процентних ставок. За прогнозами експертів, ЄЦБ на цьому тижні зменшить вартість грошей на 0,5 процентного пункту з нинішнього рівня в 3,25% річних, а Банк Англії - на 1 процентний пункт з 3% річних.
На цих очікуваннях у вівторок виросли котирування акцій фінансових компаній, зокрема, найбільшого європейського страховика Allianz - на 5,5% і провідного швейцарського банку UBS - на 4,5%.
"Ми побачимо подальші зниження процентних ставок центральними банками та ослаблення політики. Ми не стали "биками" відносно акцій, але є слушна нагода для збільшення портфеля", - думає управляючий директор Killik & Co. Грехам Ніл.
Ціна паперів Tesco злетіла на 12%. Найбільша мережа супермаркетів у Великобританії в третьому кварталі збільшила продажі через магазини, що працюють більше року, на 2%, що перевищило середню оцінку аналітиків в 1,6%. Компанія оголосила також, що скоротить капвкладення в наступному році на 4 млрд фунтів стерлінгів ($5,95 млрд).
Звітність Tesco викликала підвищення котирувань паперів іншої компанії роздрібної торгівлі, включаючи німецьку Metro (на 3,4%).
Вартість акцій British Airways підскочила на 13% після повідомлення про те, що вона веде переговори про злиття з австралійської Qantas Airways Ltd. При цьому британський авіаперевізник заявив, що продовжує переговори про можливе об'єднання з Iberia Lineas Aereas de Espana. British Airways входить у трійку найбільших авіакомпаній Європи, Qantas є провідним австралійським авіаперевізником, Iberia - іспанським.
Акції німецьких автомобільних компаній BMW й Daimler подорожчали відповідно на 5,3% й 4,1%, а французької Renault - на 9%. Американський автовиробник Ford Motor надав до Конгресу США план відновлення свого бізнесу, в якому, зокрема, заявив про намір стати беззбитковим або навіть одержати доподатковий прибуток в 2011 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас