Фондові індекси АТР ростуть у середу на заходах ЦБ і новинах про злиття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси АТР ростуть у середу на заходах ЦБ і новинах про злиття

Фондовий ринок
75
Ринки акцій Азіатсько-Тихоокеанського регіону в середу намагаються відіграти падіння двох останніх днів після того, як центробанки повідомили про додаткові антикризові заходи та експерти відзначили ознаки зростання активності в сфері корпоративних злиттів і поглинань, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, піднявся на 1,1%. Більшість азіатських майданчиків ростуть, крім Тайваню, Південної Кореї, Нової Зеландії. Гонконгський Hang Seng додав 1,4%, японський Nikkei 225 - 1,3%.
Ф'ючерси на американський індекс S&P 500 знизилися на 0,7%.
"Державні заходи стимулювання обов'язково вплинуть на ринки, але коли це станеться - справа часу, - заявив один з керівників фонду Investors Mutual Ltd. Джейсон Те. - Злиття зараз мають сенс, оскільки ви можете зберегти виторг, а витрати при цьому зменшаться".
Центральні банки Австралії і В'єтнаму у вівторок знизили базові процентні ставки.
Банк Японії зберіг ставку на колишньому рівні (0,3%) і збільшив число категорій корпоративних облігацій, які центральний банк Японії одержує від кредитно-фінансових установ як заставу, щоб стимулювати кредитування бізнесу і споживачів на тлі поглиблення рецесії в країні. Японський ЦБ з 9 грудня почне приймати в комерційних банків корпоративні бонди з рейтингом "ВВВ" і вище як забезпечення кредитів. Із січня Банк Японії буде здійснювати нові операції на грошових ринках з використанням корпоративних облігацій, пообіцяв його глава Масаакі Сіракава.
Вартість захисту зобов'язань від дефолта знизилася по всьому регіоні, відповідно до інформації Barclays Plc. Проте, ставки МБК в Азії продовжують підвищуватися, незважаючи на заходи центробанків.
Опубліковані в середу статистичні дані показали, що темпи зростання ВВП в Австралії в минулому кварталі були найнижчими за останні 8 років - приріст до минулого кварталу склав всього 0,1%, або 1,9% у річному вирахуванні.
Найбільше активно дорожчають у середу акції азіатських фінансових компаній, але, незважаючи на зростання минулого тижня та у середу, акції фінкомпаній АТР все ще котируються нижче реальної вартості (приблизно 97%).
Ціна паперів японського банку Mizuho Financial Group Inc., що сумно відомий найбільшими обсягами списань і збитків в Азії з початку кризи, піднялася на 2,1%. Курс акцій південнокорейської Woori Investment & Securities З. злетів на 7,6%. Котирування China Construction Bank Corp. підвищилися на 2,2% після того, як китайський фонд національного добробуту збільшив свою частку в банку.
"Ми бачимо, що деякі азіатські банки показують добре зростання", - говорить глава відділу інвестиційного маркетингу Prudential Asset Management Роберт Раунтрі. Його інвесткомпанія надає перевагу вкладати кошти в інфраструктуру й споживчі товари, на які поширюються державні субсидії, однак він відзначив, що на даний момент склалися сприятливі умови для вкладень у фінкомпанії.
Вартість акцій австралійського авіаперевізника Quantas Airways Ltd. збільшилася на 4,4% на новинах про можливе злиття компанії з British Airways Plc з метою скорочення витрат в умовах постійно зростаючих збитків у цьому секторі.
Ринкова вартість Air China Ltd. виросла на 3,2%, Singapore Airlines Ltd. додала на торгах 2,1%.
Котирування паперів китайської GST Holdings Ltd., одного з провідних світових виробників пожежної сигналізації, підскочила на 35% на торгах у Гонконгу на тлі пропозиції про поглинання американської United Technologies (UTC). Група UTC поєднує декілька компаній, що постачають продукцію і послуги для аерокосмічної і будівельної галузей і які є лідерами у відповідних секторах. Компанія вже володіє часткою в GST і хоче викупити акції, що залишилися, за $245 млн.
Одна з провідних компаній регіону в сфері роздрібної торгівлі австралійська Seven & I збільшила свою ринкову капіталізацію на 9,8% у середу на тлі заяви інвесткомпанії Macquarie Group про збільшення обсягу продажів продуктів харчування, оскільки в умовах кризи споживачі воліють брати обіди з собою з дому, а не ходити до ресторанів. Macquarie підняла рейтинги акцій ритейлерів з "нейтрального" рівня до "вище ринку".
Цінні папери азіатських виробників автомобілів дешевшають у середу, оскільки продажі нових автомашин у США під впливом кризи в американській економіці впали в листопаді до найнижчого рівня за останні 26 років, опустившись на 37% у порівнянні з тим же місяцем минулого року.
Котирування акцій Toyota Motor Corp. впали на 1,8%, її продажі в США скоротилися в листопаді на 34%. Honda Motor Co. реалізувала на 32% менше автомобілів минулого місяця, ніж роком раніше, її акції втратили в середу 5,7% вартості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас