Джоджик: армії потрібно більше 2% ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джоджик: армії потрібно більше 2% ВВП

171
Навіть члена НАТО – Естонію сусідство із РФ змушує збільшувати витрати на оборону. Що ще раз доводить: загроза російській експансії за грузинським сценарієм – не фантастика й не паралельна реальність. Про це сказав народний депутат від блоку НУ-НС, член парламентського бюджетного комітету Ярослав Джоджик.
"Український прем'єр Юлія Тимошенко має вчитися на прикладі прем'єра Естонії", - так політик прокоментував заяву естонського голови уряду Андруса Ансипа, що, "враховуючи квітневі події у країні (коли після демонтажу Бронзового солдата в Естонії почалися масові хвилювання), Естонія повинна посилювати внутрішню безпеку та не знижувати темпів збільшення витрат на оборону".
Зокрема, вважає він, Україна має й надалі посилювати внутрішню безпеку й не знижувати темпу збільшення витрат на оборону до 2 відсотків від ВВП.
"Приклад Естонії дуже показовий для України, адже саме до наших двох країн офіційна Росія пред'являла (а деякі російські політики і сьогодні пред'являють) територіальні претензії. Хоча Естонія і знаходиться в системі колективної безпеки НАТО, але кордон із Росією змушує її бути готовою до відсічі російської агресії будь-якої хвилини", - вважає Я.Джоджик.
Тому, зазначив він, знижувати фінансування на українські збройні сили менш ніж 1% від ВВП злочинно.
"Україна, яка територіальна набагато більша за Естонію, просто змушена фінансувати збройні сили не менше 2% від ВВП. Адже, крім того, що це підсилює обороноздатність держави, не треба забувати, що ще ніхто не скасовував однієї з головних вимог НАТО до претендентів на вступ - довести витрати на оборону до 2% від ВВП", - сказав політик.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас