Британський будівельний сектор стрімко падає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський будівельний сектор стрімко падає

Нерухомість
282
Британський будівельний сектор знижувався в листопаді 2008 року рекордними темпами, що викликано зниженням цін на нерухомість і кредитну кризу, повідомляє Reuters з посиланням на дані Chartered Institute of Purchasing and Supply/Markit (CIPS).
Індекс будівельного сектора CIPS знизився в листопаді до 31,8 пункту з 35,1 пункту місяцем раніше. Індекс перебуває нижче 50 пунктів уже дев'ятий місяць підряд, а тепер опустився до мінімальної позначки з початку його ведення. Якщо індекс перебуває нижче 50 пунктів, це свідчить про уповільнення галузі.
"Економічні виклики, що не припиняються, продовжили негативно позначатися на будівельному секторі Великобританії в листопаді, про що говорить рекордне зниження індексу PMI", - сказав директор CIPS Рой Ейліф.
"Менеджери із закупівель повідомили про значне зниження кількості нових замовлень, випуску промислової продукції і зростання безробіття, що є зайвим доказом жалюгідного стану будівельного сектора".
Очікується, що на цьому тижні Банк Англії вкотре знизить процентну ставку, що сьогодні становить 3,0 % річних - мінімальний рівень із п'ятидесятих років XX століття.
Зниження ставки може допомогти будівельному сектору, що сильно постраждав від кредитної кризи, яка різко підвищила вартість кредитів як для юридичних, так і фізичних осіб. Однак цей захід може подіяти не відразу, оскільки банки як і раніше не поспішають видавати нові кредити.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас