Експерти: В умовах кризи найбільш вигідно інвестувати у МФК, готелі і житло преміум-класу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: В умовах кризи найбільш вигідно інвестувати у МФК, готелі і житло преміум-класу

Нерухомість
1716
В умовах кризи найбільш вигідно інвестувати в МФК, готелі, рітейл і житло преміум-класу.
Керівник аналітичного департаменту компанії ESTA Holding Максим Громадцов вважає, що найбільшим попитом будуть користуватися офісні центри класу "А" у центральній частині великих міст, масштабні торгові центри (площею від 100 тис. кв. м) з гарною транспортною структурою, клубні будинки класу де-люкс, п'ятизіркові готелі, котеджні містечка в престижних напрямках.
У той же час заступник директора компанії DTZ в Україні Наталя Стельмах вважає, що в найближчому майбутньому нас очікує різке падіння попиту на дорогі офіси класу "А", особливо в центрі міста, і зсув убік більш дешевих офісів класу "В", тому що компанії будуть намагатися звести до мінімуму витрати на оренду приміщень.
У свою чергу керуючий партнер компанії CB Richard Ellis Сергій Сергієнко прогнозує, що в короткостроковій перспективі в найбільшому виграші будуть ті девелопери, які реалізують проекти більш дешевих офісних центрів, а довгостроковій перспективі - більш високого класу. Зараз він рекомендує братися за будівництво офісного центру, якщо проект зможе окупитися на орендних ставках за 3 роки.
На думку експертів, найцікавіші для інвесторів, які готові вкладати гроші в нерухомість, - проекти, розташовані в Києві та обласних центрах (Донецьк, Дніпропетровськ, Львів), готовність яких становить 80-100%, з низьким рівнем ризику, що забезпечують прибутковість не менше 15% (як правило, із уже укладеними договорами оренди і гарним заповнюванням).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас