Вступ РФ у СОТ відкладається через зміну влади у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вступ РФ у СОТ відкладається через зміну влади у США

Казна та Політика
370
Вступ Росії у Світову організацію торгівлі (СОТ) відкладається через зміну влади в США, а також через Дохійський раунд, заявив головний російський переговорщик, директор департаменту торговельних переговорів Мінекономрозвитку Максим Медведков.
У США зараз, поки йде зміна влади, "період безчасся і пасивності". "Це одна з головних причин. А інша - те, що багато країн хочуть завершити Дохійський раунд", - сказав М.Медведков в ефірі радіостанції "Эхо Москвы". Світова криза, за його словами, на темпи переговорного процесу не вплинула.
Чиновник нагадав, що до завершення Дохійського раунду, що затягнувся на довгі роки, закликали глави країн АТЕС на саміті в Перу, а також лідери G20 на зустрічі в США. За словами М.Медведкова, наступний раунд переговорів, що пройде в грудні, буде повністю присвячений Дохійському раунду, а на Росію часу не вистачить.
Нагадаємо, Москва веде переговори про приєднання до СОТ з 1993 р. Міністерство економічного розвитку (МЕР) РФ сподівається, що Росія вступить у СОТ з 1 січня 2010 р. Таку думку раніше висловив заступник директора департаменту торговельних переговорів МЕР Андрій Кушніренко.
За його словами, ввізні мита будуть знижені тільки через рік після вступу Росії у СОТ. Відкриття ринку буде відбуватися з 2011 р., а перехідний період для зміни тарифів становить 3-4 роки.
Відзначимо, що Україна стала повноправним членом СОТ 16 травня 2008 р. У жовтні ц.р. прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що Україна буде всіляко підтримувати приєднання РФ до СОТ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас