Бездіяльність ОПЕК викликала обвал на ринку нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бездіяльність ОПЕК викликала обвал на ринку нафти

Енергетика
2331
Ціна на нафту 1 грудня різко впала у зв'язку з рішенням ОПЕК не скорочувати видобуток, повідомляє MarketWatch.
Тиск на ринок зробили також дані про уповільнення темпів зростання світової економіки.
За підсумками торгів на NYMEX січневі ф'ючерси на постачання нафти марки WTI подешевшали на $5,15 до $49,28 за барель. Під час торгів ціна на нафту падала до $49,05 за барель.
Під час засідання Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) 29 листопада в Каїрі не було ухвалено рішення про зниження обсягів видобутку "чорного золота". Як повідомив президент організації Шакіб Хеліль, ОПЕК почекає до зустрічі в Алжирі 17 грудня, де, можливо, і буде ухвалено рішення про зниження обсягів виробництва нафти. Він уточнив, що міністри нафти країн-експортерів готові до "додаткових заходів для досягнення балансу між попитом та пропозицією".
Негативний вплив на трейдерів зробили і макроекономічні показники, що говорять про розростання проблем у світовій економіці. Це може стати причиною подальшого падіння попиту на чорне золото.
Так, спад у виробничому секторі Китаю в листопаді набрав темпи, а зниження кількості нових замовлень та обсягів виробництва привело до падіння індексу ділової активності у виробничому секторі. За даними Китайської федерації логістики і закупівель, опублікованими у понеділок, індекс, що ґрунтується на результатах обстеження компаній виробничого сектора в різних районах країни, у листопаді впав до 38,8 пункту в порівнянні з 44,6 пункту в жовтні.
Не все впорядку і в єврозоні та США. Роздрібні продажі в Німеччині в жовтні знизилися на 1,6 % у порівнянні з попереднім місяцем.
Промислове виробництво у Великобританії за листопад скоротилося на рекордну величину через відсутність нових замовлень, збільшивши очікування із приводу подальшого зниження Банком Англії дисконтної ставки. Значення виробничого індексу PMI (індекс ділової активності) Великобританії за листопад склало 34,4 пункти, у той час як у жовтні воно дорівнювало 40,7 пунктів. Це найбільш істотне падіння з 1992 року, коли почав розраховуватися цей індекс.
Крім того, активність у виробничому секторі економіки США знову сповільнилася в листопаді 2008 року, свідчить огляд Інституту менеджерів з постачання (ISM). Індекс PMI, що відображає активність у секторі, знизився в листопаді до 36,2 пункту з 38,9 пункту в попередньому місяці. Аналітики в середньому очікували значення індексу на рівні 37,0 пункту. Значення індикатора вище 50 пунктів свідчить про підйом сектора, нижче - про спад.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас