Термін розміщення допемисії акцій ПІБа може бути продовжений до 3 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Термін розміщення допемисії акцій ПІБа може бути продовжений до 3 грудня

Фондовий ринок
954
Термін розміщення додаткової емісії акцій Промінвестбанку (ПІБ, Київ) на суму 900 млн грн може бути продовжений до середи, 3 грудня, оскільки нові інвестори кредитно-фінансової установи не встигли перевести відповідні кошти, повідомило інформоване джерело, близьке до банку.
"Терміни входження інвестора в банк зсовуються: гроші можуть надійти не раніше середи", - сказав фінансист агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю ввечері.
Як повідомило агентству джерело в Національному банку України (НБУ) сьогодні ввечері планується чергова зустріч керівництва НБУ з інвесторами ПІБа.
Як повідомлялося, наказом тимчасового адміністратора Промінвестбанку від 25 листопада 2008 року терміном розміщення акцій був продовжений до 28 листопада. Таке рішення пояснювалося технічними ускладненнями зі здійсненням платежів за межами України, які пов'язані з фінансовим моніторингом.
НБУ запровадив з 7 жовтня в Промінвестбанку тимчасову адміністрацію: влада країни розглядала можливість фінансового оздоровлення банку за рахунок націоналізації або залучення приватного інвестора.
Однак 11 листопада голова тимчасової адміністрації банку, заступник глави НБУ Володимир Кротюк повідомив, що інвестором ПІБа стала австрійська холдингова компанія SLAV AG. Співвласниками SLAV AG є брати Андрій і Сергій Клюєви.
Спочатку нові стратегічні інвестори кредитно-фінансової установи взяли на себе зобов'язання до 25 листопада викупити акції допемісії банку на суму 900 млн грн, у результаті чого статутний капітал банку зросте до 1,1 млрд грн. Крім того, нові власники запланували до 5 грудня внести в банк депозит або надати субординований кредит на суму 3,6 млрд грн. У випадку виконання інвесторами всіх зобов'язань тимчасова адміністрація з ПІБа буде виведена. У противному випадку можливе повернення до питання про націоналізацію банку.
ЗАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк) засновано в 1992 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2008 року за розміром загальних активів (27,539 млрд грн, або 3,94% сукупних активів банківської системи) Промінвестбанк посідав шосте місце серед 178 банків, що діяли в країні.
Найбільшими акціонерами Промінвестбанку на 1 жовтня 2008 року були чотири фізичні особи, які сумарно володіли 39,71% статутного капіталу банку: Володимир Матвієнко володів 9,97% статутного капіталу, Галина Матвієнко - 9,96%, Ірина Матвієнко - 9,85%, Павло Матвієнко - 9,93%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас