Більшість європейських фондових індексів знизилася на побоюваннях поглиблення рецесії в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість європейських фондових індексів знизилася на побоюваннях поглиблення рецесії в США

Фондовий ринок
188
Більшість європейських фондових індексів знизилася в середу в середньому на 0,5-1,2% на побоюваннях поглиблення рецесії в США, які нівелювали оптимізм щодо зниження Китаєм базових процентних ставок, повідомляє агентство Bloomberg.
Котирування акцій Hennes & Mauritz AB й Royal Philips Electronics NV опустилися на 3,9% й 3,7% відповідно через негативні дані щодо обсягу замовлень на товари тривалого користування в США в жовтні.
Згідно з даними міністерства торгівлі США, падіння замовлень на товари тривалого користування в жовтні вдвічі перевищило прогноз і склало 6,2%. Аналітики прогнозували зниження всього на 3%.
Замовлення без урахування транспортного обладнання минулого місяця скоротилися на 4,4%, тоді як експерти очікували зменшення на 1,6%.
Ціна акцій GDF Suez SA впала на 5,5%, після того як оператор найбільшої в Європі системи газопроводів повідомив про те, що регулювання урядом Франції цін на газ негативно позначиться на продажах компанії в четвертому кварталі.
Котирування акцій LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, найбільшого у світі виробника товарів класу "люкс", опустилися на 6%. Це обумовлено тим, що Tiffany & Co, один з провідних світових виробників ювелірних виробів, знизив чистий прибуток у третьому фінансовому кварталі на 57% і погіршив прогноз фінансових показників на весь поточний фінансовий рік.
У той же час підтримку ринку надало повідомлення про зниження Китаєм базових процентних ставок.
Народний банк Китаю оголосив у середу про зниження процентних ставок по кредитам і депозитам і нормативів обов'язкових банківських резервів. Ключова річна ставка кредитування скоротиться до 5,58% з 6,66%, ставка по депозитах зменшиться до 2,52% з 3,6%. Норма резервування знижена з 17% до 16%. Оголошення було зроблено після закриття торгів на основних азіатських ринках, включаючи Гонконг і Китай.
На цьому повідомленні котирування цінних паперів BHP Billiton Ltd. і Anglo American Plc виросли на 9,9% і 5,2% відповідно.
Дванадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися за підсумками торгів 26 листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас