Індекс пробує на міцність 300 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс пробує на міцність 300

Фондовий ринок
274
Індекс ПФТС у середу знизився на 0,23% (0,65 пункту) - до рівня 289,8 індексного пункту. "Індекс протестував зону опору на підході до оцінки 300 пунктів, однак не переборов її, що послужило основним каталізатором продажів", - вважає Олена Злобіна, фахівець аналітичного департаменту ІК "Фінаста".
"Незважаючи на те, що динаміка руху котирувань блакитних фішок на початку торговельного дня в середу була різноспрямованою - приміром, акції ММК ім. Ілліча при відкритті показали -4,48%, а папери "Дніпроенерго" 5,88%,- індекс ПФТС завершив день у червоній зоні", - відзначила Настасія Назаренко, брокер інвестиційної компанії Concorde Capital.
За словами аналітика Foyil Securities Олексія Орлова, торговці в середу закривали свої позиції, відкриті у вівторок на хвилі позитива на зовнішніх ринках, у результаті чого ринок трошки просів. Однак нові дані про рекордне вповільнення кількості покупок нових будинків за 18 років у США і чергове падіння цін на ринку нерухомості відвернули погляди інвесторів від позитивних заходів, спрямованих на стабілізацію фінансової системи, до проблем економіки. "Безперечно, ті заходи, які вживаються відносно фінансової системи США, є необхідними, однак у короткостроковій перспективі вони не вплинуть на реальний сектор, тому кожна новина про погіршення стану економіки буде здатна обрушити фондові ринки, і не тільки в США",- вважає Орлов.
Активність торгів була невисокою, однак спостерігалося підвищення інтересу локальних інвесторів до акцій компаній другого-третього ешелонів. При цьому, підкреслила пані Назаренко, замовлення надходили винятково в національній валюті, що не дозволяло іноземним інвесторам фіксувати прибуток або збитки в паперах.
Серед блакитних фішок у середу виросли акції "Дніпроенерго" - на 10%, концерну "Стирол" - на 3,03%, Авдієвського коксохімзаводу - на 0,2%, а в другому й третьому ешелонах - папери банку "Форум" (12,5%), НАСК "Оранта" (6,25%), "Одесаобленерго" (2,5%) і Стаханівського вагонобудівного заводу (1,05%).
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас