Зінченко підрахував, скільки повинен коштувати проїзд у метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зінченко підрахував, скільки повинен коштувати проїзд у метро

1444
Фракція Блоку Юлії Тимошенко в Київській міській раді на засіданні Київради буде ініціювати розгляд питання про зниження до 1 гривні вартості разового проїзду в столичному метрополітені.
Про це повідомив лідер фракції БЮТ у Київраді Олександр Зінченко на прес-конференції в УНІАН.
Керівник фракції зазначив, що тарифи на проїзд у громадському транспорті Києва повинні бути зменшені, щонайменше, удвічі.
За словами Зінченка, за допомогою конкретних показників він готовий довести, що рентабельність, запропонована в розрахунках метрополітену щодо тарифів на проїзд, завищена в 2,5 рази. За його словами, на сьогодні рентабельність метрополітену становить 24,2%, хоча законодавство забороняє комунальним підприємствам мати рентабельність понад 10%.
Зінченко також відмітив, що в ціні на проїзд у столичному метро фактично передбачені кошти, необхідні на капіталовкладення, які повинні виділятися з бюджету, а також безпідставно включений податок на прибуток, витрати на комунальні послуги, витрати, пов'язані з розміщенням реклами в метро і т.п.
“Це мільйони і мільйони, які фактично накопичуються в чисельнику (з якого вираховується ціна), потім діляться на 2 мільйони киян, які користуються метро, і ми одержуємо ціну, що нібито наближається до двох гривень”, - сказав він.
За словами Зінченка, всі розрахунки показують, що собівартість проїзду в метрополітені не досягає 90 або 92 копійок. “І з 10% рентабельності було б абсолютно нормально встановити проїзд вартістю 1 гривня”, - відмітив він. Оптимальним тарифом на проїзд у наземному транспорті Зінченко назвав 80 копійок.
Саме тому завтра на розгляд Київради фракція БЮТ винесе проект рішення про зниження вдвічі вартості проїзду в метрополітені.
Зінченко висловив надію, що завтра більшість депутатів Київради підтримають цю ініціативу фракції БЮТ.
Як повідомляв УНІАН, 18 листопада Київська міська організація Блоку Юлії Тимошенко поширила звернення до політичних сил і громадських організацій про скасування 2-гривневого тарифу на проїзд у громадському транспорті. У документі відзначалося, що 27 листопада столична організація БЮТ проведе акцію з вимогами зменшити тариф на проїзд у громадському транспорті.
Як відомо, з 4 листопада в Києві в 3-4 рази підвищені тарифи на проїзд у громадському транспорті.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас