Нафтогаз України оцінив свій борг РосУкрЕнерго за газ у 2 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз України оцінив свій борг РосУкрЕнерго за газ у 2 млрд. дол.

Енергетика
539
Заборгованість Нафтогазу України перед посередником у постачаннях природного газу компанією РосУкрЕнерго становить близько $2,0 млрд., повідомляє Reuters з посиланням на заступника голови Нафтогазу України Ігоря Діденка.
Раніше представники української влади і Нафтогазу говорили, що заборгованість за куплений у Газпрому природний газ становить близько $1,3 млрд.
"Борг, про який мова йде між Нафтогаз і РосУкрЕнерго, дорівнює рівно тій кількості газу, що закачано в підземні сховища. Він не більший і не менший", - заявив Діденко.
"Нами недовиконаний фінансовий план рівно на 10 млрд. гривень...От ці 10 млрд. гривень - це і є приблизно $2,0 млрд.", - сказав заступник голови Нафтогазу на засіданні круглого столу в Києві.
Україна закуповує через Газпром близько 55 млрд. кубометрів газу на рік, ціна палива цього року становить $179,5 за 1.000 кубометрів.
На початку жовтня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко домовилася із главою уряду Росії Володимиром Путіним, що в найближчі три роки Київ поетапно перейде на оплату газу за середньоєвропейською ціною і з 1 січня 2009 року відмовиться від послуг посередників.
Тимошенко говорить, що Україна готова до осінньо-зимового опалювального сезону і Нафтогаз уже закачав у свої сховища 17,5 млрд. кубометрів газу, що значно перевищує обсяг газу, що перебував на зберіганні станом на листопад 2007 року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас