Криза вдарила ринок нерухомості Нідерландів нижче пояса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза вдарила ринок нерухомості Нідерландів нижче пояса

Нерухомість
899
Ціни на житлову нерухомість у Нідерландах, включаючи розташовані на берегах амстердамських каналів таунхауси 17 століття, у третьому кварталі ц.р. упали вперше з 1980 р.
Бум на ринку нерухомості країни, що спостерігався протягом останніх двадцяти років, привів до того, що Нідерланди посіли перше місце в єврозоні за рівнем іпотечної заборгованості громадян, пише Shanghai Daily. Крім того, не пізніше як у другому кварталі поточного року Нідерланди були єдиною державою з 11 країн у зоні обігу єдиної європейської валюти, що брали участь у дослідженні Global Property Guide, у якому росли ціни на житлову нерухомість.
За даними Асоціації голландських ріелторів NVM, ціни на житло в третьому кварталі ц.р. знизилися в середньому на 0,3% до другого кварталу. В Амстердамі ціни впали на 4%, до позначки 265 тис. євро.
Професор житлового будівництва в Делфтському університеті Петер Больхоувер вважає, що у випадку поглиблення кредитної кризи і зростання побоювань покупців ціни можуть упасти на 10% в 2009 р.
Незважаючи на те, що спочатку ринок житла Нідерландів був захищений від кризи завдяки найнижчому в єврозоні рівню безробіття, довіра споживачів зникла після того, як владі країни довелося рятувати голландські підрозділи банків ABN Amro Holding NV та Fortis, а також проводити грошові уливання в банки Aegon NV та ING Groep NV.
Олії у вогонь непевності інвесторів підливає зроблена 12 листопада заява міністра фінансів країни Воутера Боса про можливе скорочення зростання ВВП країни в 2009 р. - уперше за останні 27 років.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас